20220829 17 33 22 0016 Webb

Årets viktigaste match

2022-11-01

Lördagen den 5 november ska Superettan 2022 avgöras och Jönköpings Södra IF spelar årets viktigaste seriematch. I samband med det ska vi tacka av klubbens största spelare i modern tid.

Fredric Fendrich har varit aktiv spelare i klubben i 23 år, varav 19 säsonger och över 500 matcher för vårt herrlag. Det gör honom unik inom såväl klubben som inom Svensk Elitfotboll.

Vi hoppas så många som möjligt tar sig till Stadsparksvallen på lördag den 5 november när vi med matchstart kl. 17.00 möter Örebro SK. Innan matchen komma vi tacka och hylla Fredric Fendrich för hans enastående insatser och karriär i klubben.

Fredric Fendrichs vänner

För att hedra Fredric Fendrichs karriär även i framtiden och med syftet att ge barn och ungdomar möjligheten att träna och spela fotboll, oavsett förutsättningar, startar föreningen insamlingen Fredric Fendrichs vänner.

Fredric Fendrichs vänner ska i framtiden bidra till att minimera utanförskap p g a socioekonomiska orsaker. Målet är att inget barn ska behöva stå utanför Jönköpings Södra IF:s ungdomsverksamhet
för att man inte har råd. Helt i linje med barnkonventionen*. Fr o m nästa år ska föräldrar kunna vända sig till Fredric Fendrichs vänner och ansöka om bidrag som täcker medlemsavgift, träningsavgift
eller nödvändiga kläder och skor. Allt för att kunna träna och spela fotboll i Jönköpings Södra IF.

Fredric Fendrichs vänner lanseras i samband med avtackningen på lördag den 5 november. För er som vill bidra till Fredric Fendrichs vänner redan nu kan man swisha på 123 109 54 13 eller sätta in
ett bidrag på bg. nr. 855-4586.

Vi ses på Stadsparksvallen på lördag!

*Från och med 2020 är barnkonventionen lag i Sverige. Där står det bland annat att alla barn har rätt till lek, vila och fritid. I Riksidrottsförbundets stadgar står det att all idrott för barn ska utgå från barnkonventionen.
Alla barn har rätt att vara med i idrottsrörelsen utifrån sina egna förutsättningar.

Fler nyheter

Till alla nyheter