AX1 0903

Förlust på Behrn Arena

2022-04-12

I bortamötet mot Örebro SK är det vi som i den sjätte matchminuten skapar matchens första målchans efter en frispark högt upp till vänster på Örebros planhalva.

Peter Gwargis slår in bollen i hemmalagets straffområde och vi får möjlighet att skarva in ett ledningsmål. Bara en minut senare slår Adnan Maric ett inspel som Marko Nikolic kan nicka på mål men som Örebros målvakt kan plocka in. I den tionde matchminuten testar Peter Gwargis skottlyckan vilket resulterar i ett stolpskott. Peter Gwargis har dock skjutit in sig och vårt ledningsmål kommer i den 21:a matchminuten, just från Gwargis vänsterfot. Hemmalagets första målchans kommer i den 27:e matchminuten med ett skott inifrån straffområdet som Tom Amos räddar till hörna.

Vi har stort bollinnehav med mycket offensivt spel på Örebros planhalva under den första halvleken och 0-1 står sig halvleken ut.

Inledningen av andra halvlek blir spelmässigt annorlunda med mer lika bollinnehav mellan lagen men med ganska slarvigt spel från båda håll. I den 60:e matchminuten är vi dock nära att utöka ledningen men Marko Nikolics skott i mål blir avblåst för offside. Dessvärre kan hemmalaget kvittera fyra minuter senare genom ett lågt inlägg från vår vänsterkant som Örebros Jake Larsson kan stöta i mål från nära håll. Nästa målchans blir också hemmalagets där Tom Amos räddar bra till hörna. I den 79:e matminuten drar Sebastian Crona på sig sitt andra gula kort och med straff till hemmalaget som följd. Straffen tas om hand av Jiloan Hamad vilket resulterar i mål och ledning med 2-1 för Örebro. Med bara tio man på plan bir det avslutningsvis ett chansartat spel åt båda håll. Med fem tilläggsminuter kvar genomför vi ett trippelbyte utan att lyckas nå en kvittering. Istället är det hemmalaget som kan stänga matchen med sitt 3-1 mål i matchens sista spark.