AX1 5717

Junes Barny ny sportchef

2022-07-25

Klubbledningen och Junes Barny har gemensamt tagit beslut att Junes omgående intar rollen som Jönköpings Södras sportchef.

Detta innebär att Junes avslutar sin spelarkarriär och till 100 % övergår i sin nya roll.

En dedikerad sportchef är något som klubben saknat under senaste året och i det nuvarande utsatta läget som vi befinner oss i så känns denna lösning som en prioriterad åtgärd. Junes kommer i sin nya roll fullt ut att stödja spelartruppen och ledarstaben med självklart fokus på att förbättra lagets serieposition.

- "Junes kommer självklart att saknas som spelare, men i nuvarande läge så känns det ur ett helhetsperspektiv helt rätt att förflytta Junes till sportchefsrollen tidigare än ursprunglig planering" - säger Ordförande Mats Tidstrand.

Förändringen genomförs med omedelbar verkan.

- ”Min avslutning av spelarkarriären kommer något tidigare än planerat men med läget som föreningen står i så känns detta som ett helt rätt beslut. Jag kommer nu att lägga 100% fokus på att stödja spelartruppen och ledarstaben där allt handlar om att förflytta oss uppåt i tabellen. Det är min absoluta övertygelse att jag i en dedikerad sportchefsroll kan göra än mer nytta än på planen.
Ett annat stort fokus i dagsläget är att förstärka försvarslinjen samt andra positioner i truppen” – säger Junes Barny.

Fler nyheter

Till alla nyheter