IMG 8081

Oscar Carlson ny akademichef

2022-11-28

Rekryteringen av ny akademichef har avslutats och den resulterar i en anställning av Oscar Carlson, som tillträder rollen i klubben under januari månad.

Oscar Carlson kommer senast från en roll som kansliansvarig ifrån fotbollsklubben BK Astrio i Halmstad, en tjänst som han har haft sen januari 2019.

Han har varit aktiv inom fotboll och föreningslivet under nästan hela livet. Han har själv spelat fotboll men valde att sluta vid 22 års ålder för att helhjärtat satsa på en fotbollskarriär utanför fotbollsplanen.

Han har en kandidatexamen från Högskolan i Halmstad inom psykologi med inriktning idrott och motion, utöver det har han läst diverse kurser inom sports management, idrottsjuridik och företagsekonomi. För närvarande läser han även en utbildning inom football management på UEFA som han förväntas vara klar med sommaren 2023.

Utöver hans arbete och utbildning inom idrotten har Oscar även en del andra erfarenheter från föreningslivet, genom styrelsearbete och tränaruppdrag på ungdomssidan.

- Jag är glad över att vara här och jag är stolt över att ha fått möjligheten att bli akademichef i J-Södra, jag tackar föreningen för förtroendet. En otroligt spännande utmaning som ska bli kul att ta sig an, jag brinner för organisations- och verksamhetsutveckling så det ska bli riktig stimulerande att få vara med och utveckla och växa J-Södras verksamhet. Jag ser även fram emot att träffa och lära känna alla som är aktiva i verksamheten så att vi kan komma i gång med arbetet, säger Oscar Carlson.

- Vi är väldigt glada att vi har kunnat rekrytera Oscar Carlson, då han passar vår profil väldigt bra både vad gäller utbildning och erfarenhet och personlighetsmässigt. Vi ser fram emot att ha honom på plats på kontoret efter nyår, säger Sebastian Lagrell.

Fler nyheter

Till alla nyheter