SK19081

Thelin och Fendrich tackar ja!

2023-12-29

Två kraftfulla nyårsraketer med starkt grönt sken smäller Jönköpings Södra av lagom till nyår.

Tommy Thelin och Fredric Fendrich, två av klubbens största profiler genom tiderna, meddelar att de tackat ja och tar en aktiv roll i klubbens återtåg.

Tommy och Fredric kommer att ingå i den sportgrupp som ansvarar för J-Södras herrverksamheten.

Det här ska bli väldigt, väldigt kul. Idén att skapa ett bygdens lag med en stomme av spelare från egna led och grannklubbar är både spännande och helrätt, säger Tommy och Fredric.

Lagom till nyår meddelar Tommy Thelin och Fredric Fendrichatt de hoppar på och blir en del av J-Södras återtåg. De båda kommer att ingå i den sportgrupp som ansvarar för klubbens fotbollsverksamhet på herrsidan. En sportgrupp för dam är också under uppbyggnad.

Fredric och Tommy är två av Södras mesta spelare och var med under klubbens senaste sejour i allsvenskan. Nu vill de vara och bidra till att J-Södra åter igen blir ett elitlag.

Det här ser jag fram emot. Det kändes väldigt rätt när vi fick frågan om vi ville jobba med det sportsliga. Jag är medveten om att vi har en tuff resa framför oss, med tanke på föreningens ekonomiskt tuffa situation. Jag tycker det är riktigt så som styrelsen resonerar att återtåget omfattar alla delar – ekonomi, organisation och det sportsliga, säger Fredric.

Klubbens nya styrelse har tydligt uttalat att ”Nya Södra” kommer ha stort fokus på egen talangutveckling och rekrytering av lovande spelare i närområdet. Dels för att reducera spelarlönerna och dels för att skapa ett ”Bygdens lag”.

Jag tycker det är klokt att vi bygger från grunden och skapar något som blir hållbart över tiden. Viktigt också att ingen förväntar sig att vi ska studsa tillbaka direkt. Vi ska ha tålamod och tittar man på A-laget är det rimligt att vi på tre, fyra års sikt är tillbaka som elitlag. Men vägen dit har alla förutsättningar att bli spännande och bra, menar Tommy.
Bengt Canell i J-Södras styrelsen och den som är ansvarig för den sportsliga verksamheten, säger så här:
För klubben är det en stor tillgång att få tillgång till Fredrics och Tommys kunnande, kontaktnät och stora gröna hjärtan. Vi är ytterst tacksamma att de på ideell basis är med på resan framåt.

 

 

 

Bildtext:

Två av J-Södras största profiler genom tiderna, Tommy Thelin (till vänster) och Fredrik Fendrich, har tackat ja till att ingå i klubbens sportgrupp med ansvar för herrverksamheten.

Båda tar uppdragen på ideell basis.

 

 

För mer information, kontakta gärna:

Bengt Canell, sportsligt ansvarig | 0703-45 82 94

Bengt Spjuth, ordförande | 0708-17 48 88

 

Fler nyheter

Till alla nyheter