Adnan Maric

Adnan Maric ansluter till Jönköpings Södra

2021-12-14

Mittfältaren Adnan Maric är klar för spel i Jönköpings Södra. Maric, som under säsongen 2021 tillhörde GAIS, har skrivit på ett tvåårsavtal med klubben.

– Det känns som att J-Södra har något bra på gång och jag vill vara med på det, säger Maric.

Adnan Maric debuterade i division II redan som femtonåring, för sin moderklubb Gunnilse IS. Efter en sejour i GAIS lämnade han sedan Sverige, för att bli ungdomsproffs i Swansea. Efter fem år i Wales återvände Maric till svensk fotboll och har därefter hunnit med att representera BK Häcken och GAIS. Nu står det dock klart att han tillhör Jönköpings Södra de kommande två åren.

- En hårt arbetande Adnan, som är i form, är precis det som klubbar som Swansea och Häcken såg när dom värvade honom. Får vi fart på honom, vilket jag är övertygad om att vi får, kommer han att bidra med mycket både i vårt anfallsspel och försvarsspel. Jag ser Adnan som en viktig del av vårt bygge och det visar att vi hela tiden vill skruva på dom delar vi behöver för att bli framgångsrika, säger Patric Jildefalk.

Hemsidan passade på att ställa några frågor till Adnan i samband med att övergången blev klar:

- Varför blev det just J-Södra för dig?
- Jag har varit i kontakt med klubben förr, sen jag kom hem från Swansea. Men av olika anledningar har det aldrig blivit mer än så. Nu känns det som rätt tidpunkt för mig att komma till Jönköping. Jag har haft mycket kontakt med Junes Barny, som jag känner sedan tidigare. Det känns som att J-Södra har något bra på gång och jag vill vara med på det.
- Beskriv dig själv som spelare!
- Jag är en box-till-box-mittfältare som gillar att ha mycket boll och fylla på i anfallen. Jag spelar med mycket energi och jobbar hårt i defensiven. Jag gör vad som krävs för att vinna.

 

Fler nyheter

Till alla nyheter