20230811 Daniel Ståhl Webb 29

Jönköpings Södra presenterar Othman El-Kabir

2023-08-11

Othman El Kabir är klar för Jönköpings Södra.

Othman med ett förflutet i bla a Allsvenska Djurgården och ryska högsta ligalaget Ural FC där han tillbringade 3,5 år som offensiv mittfältare. Kontraktet är skrivet året ut.

- Othman är en poängspelare av hög klass. Han har tränat med oss under en längre period och visat på en kvalite som egentligen är för hög för denna nivå. Han sitter på en erfarenhet efter sina år som utlandsproffs som kommer att hjälpa våra yngre spelare att få en förståelse över vad som krävs för att lyckas. Vi är väldigt glada över att han valt signera ett kontrakt med oss och hjälpa oss på vägen mot ett nytt säkrat kontrakt, säger Junes Barny.

Styrelsens ordförande Henning Albertsson:

- Från styrelsens håll vill vi understryka att förvärvet av Othman och de senaste veckornas spelarrekryteringar skett i enlighet med de riktlinjer styrelsen fastställt – d.v.s. rekryteringarna har möjliggjorts genom ytterligare kostnadsreduceringar inom budgetområdet ”Herr Elit”. Det är alltså fråga om omprioriteringar inom den strama budget som ligger. Balansgången är svår men då vi numerärt har haft en tunn trupp under våren och sommaren med hård belastning på den har vi i samråd med Junes bedömt det angeläget att addera några spelare till truppen, vilket dock givetvis måste ske med minsta möjliga ekonomiska åtaganden för föreningen och med beaktande av en försiktighetsprincip. Det är därför tillfredsställande att Junes lyckats addera både numerär och ytterligare kvalitet genom lån med villkor som är förmånliga för föreningen och korttidskontrakt med begränsade kontraktsvärden.

Fler nyheter

Till alla nyheter