IMG 9683

Nyförvärv klart - Malkolm Moënza ansluter

2021-12-20

Jönköpings Södra har gjort klart med sitt andra nyförvärv inför säsongen 2022. 28-årige Malkolm Moënza, senast i GAIS, ansluter till klubben. Kontraktet med Malkolm är skrivet på två år.

Moënza har Sandarnas BK som moderklubb, men spelade sig upp i a-laget i GAIS genom klubbens akademi. Debuten i seniorsammanhang skedde 2012 och sedan dess har Malkolm, förutom spel i GAIS, spelat i Dalkurd och Spartak Trnava. Säsongen 2021 spelade han 27 matcher i Superettan.

  • Välkommen till klubben Malkolm! Varför föll valet på Jönköpings Södra?
  • Det har känts bra från vårt första samtal. Jag har mött J-Södra många gånger och har alltid tyckt att klubben har spelat en bra och attraktiv fotboll.
  • Beskriv dig själv som spelare.
  • Jag är en offensivt lagt vänsterwing, som älskar att attackera. Jag har en bra vänsterfot och jag gillar att fylla på längs kanten.

 

  • Malkolm är precis det vi har sökt för att utveckla vår vänsterkant ytterligare. Han har en bra inläggsfot och inspel, samt att han vill vara med i och runt boxen. Med erfarenhet och rutin av serien kommer han att höja spelarna runt sig. Det är ytterligare en spelare vi får in som kan bryta mönster och förhoppningsvis göra oss mer svårlästa när vi vill göra poäng, säger Patric Jildefalk.

Varmt välkommen till Jönköpings Södra Malkolm!

Fler nyheter

Till alla nyheter