SK19104

Patrik Ingelsten Jönköpings Södras nya tränare

2023-12-31

Jönköpings Södra kan i dag meddela att 41-årige Patrik Ingelsten är rekryterad som huvudtränare och den som ska leda det sportsliga återtåget för klubbens herrlag i division 1.

- Jag är stolt att vara en del av Jönköpings Södras organisation och är oerhört taggad att få jobba med en grupp spelare och ledare med målet att vi ska ta oss tillbaka till elitfotbollen, säger Patrik Ingelsten.

Patrik Ingelsten, född och uppvuxen i småländska Hillerstorp, har som spelare ett imponerande CV. I Kalmar FF blev han både svensk mästare och svensk cupmästare. Dessutom vann han den allsvenska skytteligan. Hans dokumenterade förmåga att göra mål gjorde att karriären fortsatte utomlands i bland annat nederländska Heerenveen.

Som tränare har Patrik varit verksam sedan 2016. Efter Halmia och GAIS tog han sig an helsingborgsklubben Eskilsminne 2021, som han med framgång lett under tre år. 2022 blev det serieseger i division 2 och premiäråret i Söderettan slutade i höstas med en fjärdeplats.

- Rollen som tränare är väldigt kul och inspirerande. För mig handlar det mycket om att få varje individ att växa och på så vis skapa ett starkt lag. Jag tror på att ge ansvar och att man som spelare förstår att laget alltid är större än jag själv som spelare.

Vilken typ av fotboll vill du spela?
- Jag vill skapa ett fysiskt starkt lag där alla är beredda att göra jobbet. Vi ska ha fysiken för att spela ett högt och framgångsrikt presspel. Det ska vara jobbigt att möta oss. Jag vill inte ha ett spel som är detaljstyrt, men alla ska veta och förstå vår spelidé.

- Vi ska vara ett lag som styr matcherna genom en tydlig passningsorienterad fotboll. En del i den är ett snabbt och effektivt omställningsspel där prioritet är att ta sig till avslut och göra mål.

Bengt Canell, sportsligt ansvarig i J-Södra, var mycket nöjd när avtalet mellan föreningen och Patrik Ingelsten signerades dagen före nyårsafton.

- Min känsla är att vi har träffat precis rätt i rekryteringen. Patriks ambitioner och kunnande matchar vår önskan. Och som person är det svårt att inte tycka om honom. Att han är född och uppvuxen i våra trakter känns också bra, säger Bengt, och tillägger:

- Jag vill också rikta ett stort tack till Tommy Thelin och Johan Linusson som gjort ett fantastiskt jobb i arbetet med att hitta och rekrytera tränare.

Patrik Ingelsten börjar sin tjänst som huvudtränare för Jönköpings Södra IF:s herrlag den 1 januari 2024. Kontraktet är skrivit på tre år (2+1).

För mer information, kontakta gärna:

Bengt Canell, sportsligt ansvarig | 0703-45 82 94
Bengt Spjuth, ordförande | 0708-17 48 88

 

 

 

 

Fler nyheter

Till alla nyheter