Tillsammans 1000X450

Truppbygget 2022 – "Tom Amos klar för J-Södra”

2022-01-17

Idag blev det klart att målvakten Tom Amos ansluter till Jönköpings Södra, han ansluter närmast från IFK Göteborg.

Uppdatering:

Målvakten Tom Amos är klar för tre år i Jönköpings Södra. Tom ansluter från IFK Göteborg, klubben han också är fostrad i och gjorde allsvensk debut för 2018. Under 2021 var Tom utlånad till klubben som sedermera vann Ettan Södra, Utsiktens BK. Han stod där samtliga seriematcher under året och höll hela elva nollor.

Utmärkande för Tom Amos rent fysiskt är framför allt hans längd på 196 cm.

- Vi har fått in den profilen vi letade efter på målvaktssidan. Precis som Felix är Tom i den åldern som vi ser som utvecklingsbar, men vi får också en spelare med goda erfarenheter från både Allsvenskan och Ettan med Utsikten förra året. Tom har andra spetsegenskaper än Felix, men båda två vill vara väldigt aktiva i anfallsspelet. Vi står nu med två väldigt spännande målvakter, som med sin professionella inställning kommer att göra varandra och andra bättre varje dag, säger Patric Jildefalk.

Vi hälsar Tom Amos varmt välkommen till Jönköpings Södra IF!

Henrik Löfkvist

Mittbacken Henrik Löfkvist, senast i Kalmar FF, är klar för Jönköpings Södra. Henrik, som har spelat 30 matcher i Allsvenskan under de senaste säsongerna, har skrivit ett tvåårsavtal med klubben.

- Jag har följt Henrik i flera år nu och vet att vi får in en oerhört seriös och hårt arbetande spelare, så jag är glad att klubben har lyckats knyta honom till klubben. För mig är Henrik en spelare som mår bra av att spela centralt och att få hjälpa sin omgivning med sin speluppfattning och kvicka steg. Han är precis den karaktären och spelaren vi behöver för att fortsätta utvecklingen av vårt spel, säger Patric Jildefalk.

Truppen i nuläget

Antal: 19 utespelare + 2 målvakt

Målvakter: Felix Jakobsson, Tom Amos
Mittbackar: Adam Ben Lamin, Sebastian Crona, Marcus Degerlund, Kevin Rodeblad Lowe, Henrik Löfkvist
Wingbacks: Daniel Strandsäter, Adrian Edqvist, Malkolm Moënza, Mohammad Fazal
Mittfältare: Junes Barny, Fredric Fendrich, Adnan Maric, Daniel Ljung, Marko Nikolic, Anton Thorsson, Robin Book, Erik Johansson
Anfallare: Edin Hamidovic, Elias Nordström

Kvar av truppbygget har vi ytterligare en målvakt och en anfallare. Utöver detta finns det utrymme för ytterligare någon ung spelare att gå in i truppen.

Under vecka tre och fyra kommer vi att genomföra en provspelsperiod, där ett antal spännande unga spelare kommer att träna med laget.

Tom Amos Henrik Löfkvist Truppstatus

Fler nyheter

Till alla nyheter