Södra i samhället

Fotbollen har en viktig roll i samhället. Jönköpings Södra är en stark, lokal förening med över 600 aktiva ungdomar, en egen akademi, ett herrlag som tillhör Svensk Elitfotboll och ett damlag som gör sin första säsong under 2019. I och runt föreningen finns ett stort antal ideellt arbetande ledare och funktionärer som bidrar till en väl fungerande verksamhet.

Södra i Samhället omfattar föreningens ambition att synliggöra de samhällsnyttiga aktiviteter som sker i föreningens regi idag. Under begreppet samlas även framtida projekt och aktiviteter vars syfte är att bidra till den lokala samhällsnyttan i Jönköpingsregionen.

Svensk fotboll bidrar till samhällsnyttan!

Vardagshjältar 2022

Många tänker på er i första hand för de minnen och samtalsämnen som ni skapar på Stadsparksvallen under året. Andra förstår att ni med stora ideella insatser skapar en meningsfull fritid och en ökad god folkhälsa för hundratals barn och ungdomar genom er verksamhet. Det vi idag vill hedra er för är att ni dessutom gör ännu mer för utsatta människor i Jönköping och ut över världen. Att ge människor en andra chans. Att ledare sch spelare från J-Södra regelbundet finns med för att hjälpa till i vår Second Hand-butik som drivs tillsammans med Erikshjälpen visar på ett hjärta som är större än poängen i en serietabell. Att använda er stjärnstatus för att tända hopp i andra människors liv gör er till viktiga vardagshjältar i vår stad.

Whatsapp Image 2023 04 12 At 19.20.00
AX2 1056