Gröna legendarer och hjältar

2017 infördes ett nytt system för spelarpremiering; Gröna legendarer, minst 300 matcher och Gröna hjältar minst 200 matcher.

Här räknas endast tävlingsmatcher A-lagens serie-, kval- och cupmatcher.

Då det var svårt att jämföra med de gamla spelarmärkena, där en mängd andra matcher också räknades med, för att konvertera in dessa spelare i det nya systemet ströks helt enkelt 100 matcher per spelare. Det innebar att vi nu har följande legendarer och hjältar.

2024 togs ett beslut att för damspelare så ska de spela minst 100 och 200 matcher för att uppnå samma status. Orsaken till detta är att under damlagets första fem åren har damlaget inte haft samma förutsättning i antalet spelade match som herrlaget. Under åren spelade herrlaget 1,8 fler matcher per damlagsmatch. Under dessa åren var det även Covid-19-pandemi och då spelade damlaget enkelserie under två säsonger.

Fredric Fendrich

Innan matchen mot Örebro 13 augusti 2017 hyllades en av Jönköpings Södra IF:s största trotjänare. Att ha spelat 14 säsonger i samma klubb, varav 11 säsonger inom svensk elitfotboll är unikt. Fredric Fendrich är och förblir en Grön Legendar. Fredric har inte bara spelat 300 A-lagsmatcher i Superettan och allsvenskan utan även bidragit till klubbens framgångar under åren i division 2.

Fredric har under sin karriär varit en viktig fotbollsspelare på planen och är via sin positiva attityd och i ambitionen att hela tiden utvecklas ett föredöme för fotbollsspelande ungdomar i bygden. Fredrics lojalitet till sin klubb är unik inom svensk fotboll.

Vi är otroligt tacksamma för de insatser Fredric gjort för Jönköpings Södra under sin karriär och ser fram emot hans framtida engagemang på plan.

XL 2286

Tommy Thelin

Måndagen den 17 juli 2017 uppmärksammade vi vår nummer 9 och lagkapten Tommy Thelin för de 300 tävlingsmatcher i Allsvenskan och Superettan som är genomförda i Jönköpings Södra IF:s A-lag under åren 2007 och till dags datum.

Tommy har under dom här åren inte bara varit en viktig fotbollsspelare på planen utan är via sin inställning, attityd och lojalitet till klubben ett föredöme för fotbollsspelande ungdomar i bygden.

Nu när Tommy nått 300 tävlingsmatcher i Jönköpings Södras A-lag tar han plats bland de som benämns Grön Legendar.

Grön

Jesper Svensson

Jesper Svensson har under sina 13 år i Jönköpings Södra IF uppnått mer än 300 tävlingsmatcher i den gröna tröjan. Debuten skedde redan 2009 och har nu resulterat i utmärkelsen Grön Legendar.

Jesper Svensson kom till Jönköpings Södra från sin moderklubb Habo IF. Bortsett från en utlåning till Husqvarna FF 2010 har han varit klubben trogen.

Jesper är en av klubbens största och mesta spelare i modern tid. Under sin tid i klubben har han blivit omtyckt både på och utanför planen.

AX1 1601 (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1) (1)

Tom Siwe

Vid den allsvenska matchen 18 aug 2017 mellan Jönköpings Södra och IF Elfsborg var det åter dags att hylla en av föreningen trotjänare. Innan matchstart fick Tom Siwe kliva fram och ta emot utmärkelsen Grön Hjälte för sina 200 spelade tävlingsmatcher för Jönköpings Södras IF:s A-lag.

Tom har sedan 2008 varit en stabil och hängiven södrait och haft en betydande roll i Jönköpings Södras lagbygge dom senaste tio åren. Toms lugn, positiva attityd och hängivenhet till fotbollen har bidragit till att vi i fredags hyllade honom som Grön Hjälte.

Beviset för att Tom är en Grön Hjälte lämnades över av Pernilla Ljungberg från styrelsen.

Grön Hjälte Webb

Gröna legendarer och hjältar

Gröna legendarer* Gröna hjältar**
Göte Lindstrand Göte Ståhl
Karl Simonsson Bertil Samuelsson
Sonny Nordquist Ivar Eidefjäll
Anders Wendel Curt Svensson
Carl-Pether Gustafsson Carl-Axel Svensson
Göran Johannesson Allan Broling
Lars-Erik Andersson Olof Fridén
Ulf Lantz Rolf Fagerberg
Bo Andersson Yngve Flink
Mats Bjerenius Lars Göran Plym (fd. Andersson)
Willy Fendrich Jan Karlsson
Thomas Arnklint Bernt Gustafsson
Mikael Andersson Arne Idebäck
Mats Thorsén Mats Malmberg
Robert Dusic Gary Watson
Kent Henriksson Rickard Joneman
Andres Ydreborg Moaed Younan
Magnus Svensson Tom Siwe
Fredric Fendrich Daryl Smylie
Tommy Thelin
Jesper Svensson

*Grön legendar, med minst 300 tävlingsmatcher
**Grön hjälte, med minst 200 tävlingsmatcher