Adam Kopiera (1)

Adam Fägerhag återvänder till Jönköpings Södra

2023-12-19

Jönköpings Södra har klart med ännu ett nyförvärv: mittfältaren Adam Fägerhag, 25 år.

- Det ska bli väldigt kul att få komma tillbaka till klubben och att få spela på en högre nivå, säger Adam, som tidigare spelat i Jönköpings P19-lag.

Jönköpings Södra fortsätter att satsa på lokala talanger i sitt lagbygge inför 2024. I veckan blev det klart men ännu ett nyförvärv, Adam Fägerhag med senaste klubbadress Husqvarna FF – men med en grönvit historia.

- Jag är uppvuxen i Tibro, men flyttade till Jönköping vid gymnasiet för att spela med J-Södra och gå fotbollsgymnasium här.

Efter junioråren, har Adam spelat i Assyriska och Husqvarna FF.

- När jag fick höra att J-Södra var intresserad så kändes beslutet att byta väldigt lätt. Det ska bli kul att komma tillbaka. Det känns som en utmaning att ta tillbaka klubben där de hör hemma, men också för egen del att få chansen att spela på en lite högre nivå.

Vilken typ av fotboll vill du spela?
- Jag gillar en offensiv fotboll där mitt lag äger mycket boll. Som fotbollsspelare är jag inte så fysisk, men jag springer jag mycket och ger alltid allt för laget.

Och när du inte spelar fotboll, vad gör du då?
– Det blir mycket sport… Jag jobbar på sportavdelningen på Intersport och spelar gärna padel, badminton, innebandy och åker skidor, så det är fullt upp…

Från Jönköpings Södras sida är man mycket nöjda med förvärvet.

– Vi är oerhört glada att Adam väljer att komma tillbaka till J-Södra. Adam har fått en väldigt fin fotbollsmässig utveckling i Husqvarna FF och jag är helt säker på att hans karaktär och inställning kommer betyda massor för laget, säger Bengt Canell, sportsligt ansvarig i J-Södra, och tillägger:

– Jag vill också skicka med ett stort tack till HFF för en bra dialog i samband med övergången.

 

Fler nyheter

Till alla nyheter