Shotbyoscar Oskarshamn Aik Jonkoping Sodra 106

Äntligen vinst mot Oskarshamn!

2024-06-05

Efter sju matcher utan vinst kom det äntligen en seger för Södras herrlag i den 12:e omgången. Matchen mot Oskarshamn slutade 2-1 efter mål av Linus Lyck och Jonathan Drott.

Efter sju omgångar utan vinst kom det äntligen en seger för Jönköpings Södras herrlag, då laget besegrade Oskarshamns AIK borta i den 12:e omgången.

Det var ganska händelsefattigt inledningsvis, men i den 13:e minuten fick Södra en frispark utanför Oskarshamns straffområde. Fram steg Linus Lyck och han fick till en fantastisk träff med vänsterfoten. Bollen gick via kryssribban och in i målvaktens vänstra kryss, ett otroligt vackert mål!

Dessvärre dröjde det inte länge innan Oskarshamn kvitterade. I den 18:e minuten gjorde hemmalagets Rasmus Niklasson 1-1 efter en tilltrasslad situation.

Oskarshamn hade det mesta av spelet i resten av halvleken, men producerade inga större farligheter. Det stod 1-1 efter de första 45 minuterna.

Andra halvlek

Det skapades inte mycket i inledningen av andra halvlek heller.

I den 56:e minuten blixtrade bortalaget till. Isak Ellbring spelade elegant in bollen i straffområdet från högerkanten. Jonathan Drott var framme och placerade bollen säkert förbi Oskarshamns målvakt. Ett mycket snyggt anfall och ett klassavslut vilket innebar 2-1.

Det skapades inga större farligheter för något av lagen efter det, och matchen slutade med tre poäng för J-Södra. Det var den första vinsten sedan 20 april.

J-Södra har nu 11 poäng och klättrar en placering i tabellen från näst sista plats till den 14:e.

I kommande omgång, den 13:e, kommer Onsala på besök till Stadsparksvallen. Matchen spelas den 16 juni klockan 16.