Bild1

Benjamin Tannus inför Torslanda hemma

2024-05-02

På lördag väntar nästa hemmamatch på Stadsparksvallen, då vi tar emot Torslanda IK. Benjamin Tannus har klivit fram och axlat kaptensrollen efter Jonathan Drotts skada. – Vi ska ge allt på lördag.

Hur är känslan i laget just nu?

- Vi är otroligt revanschsugna på att studsa tillbaka direkt. Vi vet om vad vi behöver förbättra och utveckla, och det har vi jobbat på nu i veckan. Känslan i laget är bra nu när vi börjar närma oss match igen - ännu bättre i och med att den är på Vallen, framför våra fantastiska supportrar.

Sett till förra matchen - vad behöver ni förbättra för att ta tre poäng mot Torslanda på lördag?

- Förlusten senast var otroligt tung. Vi har analyserat matchen tidigare i veckan, och ett enkelt svar är att det inte räcker att vara på topp i 30 minuter, utan vi måste få till det över 90 minuter. Spelar vi som gjorde de första 30 minuterna så kommer vi ta många poäng i år. Utmaningen just nu för oss är som sagt att det måste hålla under 90 minuter.

Hur har det varit för dig att ta över kaptensbindeln efter Drott?

- Det har varit tråkigt för oss som lag att vara utan Drott de senaste veckorna, då han betyder väldigt mycket för oss. För egen del har jag bara varit mig själv och försökt pusha killarna så mycket jag kan. Det är inte så att jag blir en annan människa bara för jag har kaptensbindeln på mig, utan jag är bara mig själv. 

Hur förbereder du dig under en matchdag?

- Jag har inga speciella ritualer eller så, utan det handlar mer komma upp i tid äta och äta en stabil frukost. På lördag blir det en lite tidigare lunch med tanke på att matchen börjar tidigt. Sedan är det bara att gå in i game day-bubblan med 110% fokus på uppgiften – att ta tre poäng.

Vad vill du säga till J-Södras supportrar inför lördagens match?

- Vi har haft ett fantastiskt bra stöd både på hemma- och bortamatcher under säsongen, vilket vi killar i laget är väldigt tacksamma för. Som klubb har vi påbörjat en resa som tog fart i början på januari, och under hela den resan har det varit ett fantastiskt stöd från supportrarna. Det är en kraft som inte ska underskattas. Vi i laget ska ge allt där ute på lördag, för att få jubla tillsammans med er. Framåt Södra!

 

Matchfakta

Avspark: Lördagen den 4 maj kl. 13.00

Arena: Stadsparksvallen

Biljetter: Jönköpings Södra IF - Startsidan (ebiljett.nu)

50/50 lotterKöp genom att klicka här

Sändning: Se matchen live på Ettan Play

 

Fler nyheter

Till alla nyheter