20240527 175352367 Ios (1)

Christoffer Hellström inför Trollhättan borta

2024-06-23

Det blev oavgjort och därmed en poäng mot Onsala hemma senast. Nu väntar FC Trollhättan i den sista bortamatchen innan sommaruppehållet. - Jag tror starkt på att vi vänder detta.

1-1 mot Onsala hemma förra veckan. Är ni nöjda med resultatet?
- Vi visste att det skulle bli en tuff hemmamatch med viktiga poäng, med tanke på tabellställningen. Vi är inte nöjda med en pinne, då vi hade läge att avancera in flera mål. Det blev en tung oavgjord match, som jag tror de flesta ser som en förlust i detta läge.

 

Du är ju relativt ny in i laget - hur har den här första tiden varit för dig?
- Den första tiden har varit bra för mig. Jag har fått mycket speltid och därmed fått chansen att växa in i seniorfotbollen. Resultaten har inte varit på vår sida, men jag tror starkt på att vi vänder de motgångar vi haft och placerar oss högre i tabellen. Jag är nöjd med min anpassning till seniorfotboll och hoppas kunna bidra till laget framöver. 

 

Steget från P19 till A-lagsspel – vilken är den största skillnaden?
- Spelet är mycket mer fysiskt, men det passar mig bra. Steget till senior kräver disciplin, tålamod och mycket kvickare beslutsfattande. Spelet i A-laget sätter mer krav på noggrannhet i varje aktion, vilket man kanske kommer undan lättare med i ungdomsserier. 

 

Vad har du för målsättning för egen del under säsongen, nu när du tagit klivet upp i A-truppen?
- Utvecklingen hittills har pekat åt rätt håll och jag tänker jobba stenhårt för att fortsätta den kurvan. Sedan hoppas jag att jag fortsättningsvis får speltid så att jag utvecklar den rutin som krävs. 

 

Nu väntar Trollhättan borta i morgon. Hur har ni förberett er i veckan? 
- Vi har inte gjort några stora förändringar, utan övat vidare på smådetaljer där vi ser att vi behöver utvecklas. Vi håller motivationen uppe och alla i laget är extremt taggade på ännu en match för att hämta tre poäng i Trollhättan. 

 

Matchfakta

FC Trollhättan - Jönköpings Södra IF

Avspark: Måndag 24 juni kl. 19.00
Plats: Edsborgs IP
Sändning: Se matchen live på Ettan Play

 

Fler nyheter

Till alla nyheter