AX3 4192

Dahlström matchvinnare mot Öster

2022-09-06

Jönköpings Södra vann hemmamatchen mot Öster med 2-1 (0-0). Stor matchvinnare blev Niklas Dahlström som satte 2-1 med drygt 15 minuter kvar av matchen.

J-Södra skapade en hel del farliga målchanser i den första halvleken, bland annat genom Edin Hamidovic. Men bollen ville inte in, och en jämn första halvlek slutade mållöst.

När klockan tickat upp mot 57 spelade minuter blåste domaren för straff till Öster, en straff som gästerna gjorde mål på. Efter målet attackerade hemmalaget på ett mer aggressivt sätt och kvitteringen skulle också komma.

I den 67:e minuten fick hemmalaget hörna och till slut landade bollen hos Mohamad Fazal som sköt, bollen tog på en Österspelare och kvitteringen var ett faktum.

Efter målet fortsatte hemmalaget spela mer offensivt och till slut satt även 2-1 när Niklas Dahlström fick bollen i straffområdet och hur behärskat som helst kunde placera in bollen bakom Östers målvakt.

Slutet av matchen blev hetsig och stressig utan speciellt mycket ordnat spel. Södra stod dock för ett stabilt försvarsspel och Öster skapade inga farliga chanser.