XL 8406

Damlaget klara för division 1

2021-12-02

I början av veckan fick Jönköpings Södra en förfrågan om att avancera till division 1 då ett lag högre upp i seriesystemet valt att lämna återbud.

När säsongen för 2021 summerades gick alla ettor samt bästa tvåan upp direkt till division 1, vi var snubblande nära, men slutade som nästbästa tvåa. Som det, blev vi första lag att få förfrågan om vi ville ha en plats i division 1. I och med avancemanget så blir det derby nästa år mot både Mariebo IK och Husqvarna FF.

Inför nästa säsong har det skett en del förändringar i tränarstaben och det arbetet pågår fortfarande. Just nu är klart att Fredrik Nyberg blir ny huvudtränare, som assisterande tränare blir Rickard Isaksson som närmast kommer från vårt F17-lag. Peter Olofsson fortsätter som målvaktstränare.

Fredrik Nyberg är 46 år och har Mariebo IK som moderklubb. Jag var med från början när vi startade vårt damlag och innan dess var jag engagerad i vår ungdomsverksamhet, säger Fredrik Nyberg. Arbetar civilt med ledarskap och brinner för att få individen att växa och se kraften när vi får ihop det i ett lag.

Jag tror inte vi kan lägga om kursen bara för att vi har gått upp en serie utan vi ska fortsätta på inslagen väg med bollinnehav och hög fart. Naturligtvis måste vi skruva på vissa saker och inte bli naiva i vårt spel, menar Fredrik. Otroligt stimulerande och roligt för tjejerna, även för oss ledare blev det en positiv överraskning. Vi älskar utmaningen och för oss är det inget nytt att vara nykomlingar i seriespelet. Det är något vi ska sätta oss och komma fram tillsammans om.

Det viktiga är att alla köper in på vår målsättning. Men spontant vill jag att vi strävar efter att lära oss saker och utveckla oss som lag och individ i varje match. Jag tycker det är svårt att sätta resultatmål då vi alltid kommer ha en motståndare som vill något annat, därför önskar jag att vi kan fokusera på våra prestationer.

210617 Daniel Ståhl Webb 1923 210905 Daniel Ståhl Webb 0113 20210905 0735 Webb 1000X450

Fler nyheter

Till alla nyheter