210905 Daniel Ståhl Webb 0113

Fler spelare klara till damlaget

2021-12-24

Ytterligare ett gäng spelare har blivit klara till damlaget, arbetet fortsätter med att bygga upp laget för division 1 2022.

Nellie Kjellberg
Med Tenhults IF som moderklubb har förlängt sitt kontrakt med ett år till. Nellie är en av de spelarna som har kommit till damlaget från vår ungdomsverksamhet.
Nytt kontrakt för 2022, hur känns det?
- Det känns bra, sjukt kul att få fortsätta i Södra en säsong till
Division 1, i stället för division 2. Hur taggade är ni för seriespel i division 1 och hur tror du det blir?
- Vi är riktigt taggade, tror det kommer bli en stor utmaning för hela laget som jag tror alla vet om och är lika taggade på som jag
Vad är det bästa minne från årets säsong?
- Mitt bästa matchminne är nog Tranåsmatchen, vilket nog är min bästa match i år
Vad har du för målsättning 2022?
- Min målsättning är nog rätt lik alla andras, att utvecklas så mycket som möjligt och att få så mycket speltid i div 1 som möjligt men även att ha riktigt roligt tillsammans i laget både på träning, match och utanför
Alva Edman
Det första nyförvärvet till 2022 är på plats! Det är den 16 årige målvakten Alva Edman från Ulricehamns IFK. Alva har tränat med både F17 och damlaget sedan i somras då hon flyttade till Jönköping för att gå NIU på Sandagymnasiet. Höstsäsongen spelades dock med moderklubben Ulricehamn, där hon fick göra debut i division 1 och bland annat hålla nollan mot Mariebo. Planen var att Alva skulle tillhöra klubbens F17 kommande säsong, men en stark höst gör nu att hon tar plats i damlaget direkt.
Moderklubb?
- Ulricehamns IFK.
Hur känns att komma till Jönköpings Södra?
- Det känns superroligt och ser jättemycket fram emot att säsongen ska starta.
Vilka är dina styrkor?
- Jag tror min största styrka är min spelförståelse sen tycker jag det är lite svårt att bedöma vilka styrkor jag har själv.
Vad kommer du att bidra med till laget?
- Jag hoppas jag kommer bidra med en trygghet i målet och mycket skratt.
Vad har du för målsättning 2022?
- Jag vill naturligtvis utvecklas mer som målvakt men det hade även varit kul att få starta några matcher i division 1.
Amanda Heiel
Är nästa spelare att förlänga inför 2022, Amanda kom till Jönköpings Södra IF inför 2021 och kommer då från IFK Värnamo. I Amanda får vi en bolltrygg mittfältare som är duktig på att vinna boll. Det är en spelare som kommer bli viktig under vårt debutår i division 1.
Vilken är din moderklubb?
- IFK Värnamo
Hur kändes det när ni fick reda på att ni ska spela i div 1.?
- Väldigt kul såklart men samtidigt nervöst. Det är stor skillnad mellan division 1 och 2 så det ska bli spännande och se hur vi ställer oss mot det motståndet. Men det är ett division 1 avancemang som vi strävat efter hela säsongen så det är kul att det blev så ändå till slut.
Många derbyn i årets serie, både i Jönköping och inom länet. Vad säger du inför derbymötena?
- Det är alltid kul med derbyn och det är de matcherna man vill spela så det ser vi nog fram emot allihop.
Hur blir det att möta ditt gamla lag?
- Det ska bli otroligt spännande att för första gången stå på andra sidan. Det blir många kända ansikten både på och utanför plan tror jag och det ska bli jättekul. Värnamo är ett lag som är ganska likt oss rent spelmässigt så det kommer bli en rolig och tuff match att spela.
Egen målsättning för 2022?
- Jag vill prestera på min högsta nivå så mycket som det går och samtidigt hålla mig skadefri.
Hur tror du det blir att spela i division 1?
- Det kommer bli tufft och jag tror att alla kommer behöva steppa upp en nivå för att det ska funka men det är jag övertygad om att vi kommer göra. Det är i division 1 vi vill vara och nu är vi där så nu är det bara att köra. En säsong jag ser fram emot.
Nellie Persson
Är nästa spelare som förlängt sitt kontrakt med Jönköpings Södra IF. Denna gång presenteras Nellie Persson, Nellie har under de två säsongerna hon spelat i laget gjort 32 matcher, 12 mål och 18 poäng. Och är en teknisk offensiv spelare med bra spelförståelse.
Moderklubb?
-Jönköpings Södra
Nytt kontrakt för 2022, hur känns det?
- Det känns roligt att ha fått förlänga och ser mycket fram emot kommande säsong med laget.
Nytt år och ny säsong, med det så blir det spel i division 1. Hur taggade är ni för seriespel i division 1?
- Vi är otroligt taggade för spel i division 1. Det ska bli spännande och en riktigt utmaning för laget som vi ser fram emot.
Hur tror du det blir?
- Det kommer bli tufft och vi kommer behöva hålla en hög nivå på både träning och match.
Vad kommer du ha med dig från 2021?
- Att när vi spelar på vår högsta nivå så spelar vi en fin fotboll och blir ett väldigt bra lag.
Vad har du för målsättning 2022?
- Att hålla sig frisk och skadefri samt att utvecklas som fotbollsspelare. Men också såklart att försöka få en startplats i division 1.
Hur känns det med derby mot Husqvarna FF och Mariebo IK?
- Riktigt kul, kommer bli tuffa matcher som vi ser fram emot.
Henrik Lindén, assisterande tränare
Dags att presentera nästa medlem i staben, Henrik Landén som har varit med som assisterande tränare sedan starten.
Ett år till och ett år till av avancemang, hur känns det att fortsätta?
- Bara glädje att få vara med på denna resa och vilka krigare man får jobba med ett år till!
Hur har resan varit från 4an till 1an?
- Ett fantastiskt härligt lag att arbeta med från dag ett och otroligt stolt vad de har presterat hittills.
Hur ser du på året som kommer?
- Vi måste förbereda oss för högre tempo och kommer bli en tuffare serie men också ett steg till i resan mot elitfotbollen
Vad kommer bli viktigt att tänka på nästa år?
- Att vi höjer våra prestationer vid fler tillfällen och att laget kan fortsätta utvecklas som vi har fått se sedan starten
Ida Ydrestrand
Är en ung och lovande talang som förra säsongen hade ett tvåvägskontrakt tillsammans med F17. Ida är en explosiv målvakt med bra speluppfattning och bra passningsfötter.
Moderklubb: Tranås FF
Nytt kontrakt för 2022, hur känns det?
- Det känns superkul att få möjligheten och förtroendet till att fortsätta ännu en säsong i Södra, är jättetaggad.
Division 1 nästa säsong, hur tänker du inför seriespel i division 1, hur tror du det blir?
- Det är en grymt rolig utmaning som vi tillsammans står inför, jag tror det kommer bli en tuff och lärorik säsong, men framför allt med mycket glädje
Vad kommer du ha med dig från 2021?
- Jag kommer ta med mig alla timmar som spenderats på fotbollsplanen och glädjen som finns runt fotbollen både på och utanför planen.
Vad har du för målsättning 2022?
- Målsättningen för 2022 är att fortsätta utvecklas så mycket som möjligt till en bättre spelare men också såklart att få speltid i 1an.
Fredrik Nyberg, huvudtränare
Till säsongen Fredrik Nyberg som ny huvudtränare för Jönköpings Södra dam och en av de ledare som varit med sedan starten.
Kan du börja med att presentera dig lite kort?
- 46år och har Mariebo IK som moderklubb. Jag var med från början när vi drog i gång vårt damlag och innan dess var jag engagerad i vår ungdomsverksamhet. Arbetar civilt med ledarskap och brinner för att få individen att växa och se kraften när vi får ihop det i ett lag.
Hur tänker du dig att ni ska spela nästa säsong?
- Jag tror inte vi kan lägga om kursen bara för att vi har gått upp en serie utan vi ska fortsätta på inslagen väg med bollinnehav och hög fart. Naturligtvis måste vi skruva på vissa saker och inte bli naiva i vårt spel.
Vi fick precis besked om div 1, hur går tankarna kring det?
- Otroligt stimulerande och roligt för tjejerna, även för oss ledare blev det en positiv överraskning. Vi älskar utmaningen och för oss är det inget nytt att vara nykomlingar i seriespelet.
Hur målsättningen ut för nästa säsong?
- Det är något vi ska sätta oss och komma fram tillsammans om. Det viktiga är att alla köper vår målsättning. Spontant vill jag att vi strävar efter att lära oss saker och utveckla oss som lag och individ i varje match. Jag tycker det är svårt att sätta resultatmål då vi alltid kommer ha en motståndare som vill något annat, därför önskar jag att vi kan fokusera på våra prestationer.
Stefan Oscarsson, assisterande tränare
Nästa medlem i staben att presenteras, han kliver in och blir assisterande tränare till Fredrik Nyberg. Stefan har varit ledare i Jönköpings Södra IF i 16 år, först åtta år för P97 och sedan åtta år för F05. Under de första åtta åren genomgick han de utbildningar som ingick inom Gröna linjen.
Ny assisterande tränare för året, vad kommer du bidra med?
- Givetvis engagemang och lyhördhet för vad mina tränarkollegor vill att jag gör så vårt team blir bra. Sedan är min styrka som ledare att få gruppen glad och positiv och jag är säker på att en harmonisk spelare alltid har lättare att prestera.
Hur ser du på året som kommer?
- Det ska bli otroligt spännande att se hur långt vi kommit på resan mot elitfotboll vilket blir en tuff, men inspirerande utmaning.
Vad kommer bli viktigt att tänka på nästa år?
- Fortsätta på den plan vi har för våra unga duktiga spelare, att kunna utvecklas och känna att vi tror på dom och att möjligheten till elitfotboll finns inom räckhåll.
Sarah Nqila
Sarah Nqila som nästa spelare att förlänga för 2022. Sarah är en mångsidig, energisk poängspelare som har Holsby SK som moderklubb.
Hur känns det att ha fått kontraktet förlängt?
- Med tanke på den resan vi gjort med det här laget så känns det inspirerande och känner en stolthet att få vara med detta lag.
Vad kommer bli annorlunda nästa säsong, jämfört med föregående?
- Det kommer bli ett högre tempo och tuffare motstånd. Och det kommer också bli en lite annan kravställning på oss som spelare.
Vilket var det bästa minnet från säsongen 2021?
- Det bästa minnet 2021 var när restriktionerna släppte och vi fick börja ta emot publik på matcherna igen.
Förhoppningsvis full serie nästa år, hur är känslan det att få spela full serie igen?
- Vi tränar ju för att få tävla. Och det gör vi ju när vi spelar matcher. Så det är bara roligt och inspirerande att få spela mer matcher igen.
Vilken målsättning har du för 2022?
- Min målsättning är att fortsätta utvecklas, träna hårt och att kunna hjälpa laget så mycket som möjligt.
Många derbyn nästa år, hur känns det att spela derbyn?
- Varje match är värd tre poäng oavsett om det är derby eller inte men givetvis blir det kul om det lockar fler att komma att kolla och bidra med en härlig stämning.

Natalie Ingvarsson

Natalie Ingvarsson är nästa spelare att flyttas upp till damlaget från F17-laget. Det är en rörlig mittfältare som springer mycket och jobbar hårt för laget.
Vilken är din moderklubb?
- Bankeryds SK
Hur känns det att fått ett kontrakt till damlaget?
- Det känns riktigt roligt
Vilken position spelar du?
- Offensiv innermittfältare
Vilka är dina styrkor?
- Min största styrka är min vilja att fortsätta utvecklas som spelare
Vad kommer du att bidra med till laget?
- Tror jag kommer bidra med mycket skratt
Vilken målsättning har du med säsongen 2022?
- Min målsättning till nästa säsong är att ha riktigt kul och ta en startplats i division 1.

Paulina Svensson

Paulina Svensson är nästa spelare att presenteras, Paulina kommer från vårt F17-lag men med Mariebo IK som moderklubb. Hon beskrivs som en mittback med bra teknik, passningsspel och som är bekväm med bollen.
Moderklubb?
- Min moderklubb är Mariebo IK
Hur känns det att fått ett kontrakt till damlaget?
- Det känns otroligt kul att få denna möjlighet. Då det känns som ett perfekt tillfälle för mig att kunna utvecklas som spelare och speciellt med detta gäng.
Vilken position spelar du?
- Jag spelar mittback
Vilka är dina styrkor?
- Mina styrkor skulle jag mestadels säga är min spelförståelse, vilja och motivation till att utvecklas.
Vad kommer du att bidra med till laget?
- Jag hoppas på att bidra med mycket glädje och positivitet både på och utanför plan.
Vilken målsättning har du med säsongen 2022?
- Mitt mål inför 2022 är att få en startplats i division 1 och framför allt att utvecklas som spelare.

 

Alicia Bergström

Den vindsnabbe och målfarlige Alicia Bergström är nästa person att lyftas upp till damlaget. Under säsongen som varit spelade Alicia både med F17, u-laget samt a-laget. I de matcher hon spelade med i division 2-laget gjorde att hon hamnade på en andra plats i skytteligan och i poängligan.
Moderklubb:
- Anderstorp If
Hur känns det att fått ett kontrakt till damlaget?
- Det känns jätteroligt men också väldigt spännande.
Vilken position spelar du?
- Jag är anfallare
Vilka är dina styrkor?
- Min styrka är att jag är snabb, med mycket stark vilja.
Vad kommer du att bidra med till laget?
- Jag kommer bidra med en positiv energi till laget och förhoppningsvis lite mål.
Vilken målsättning har du med säsongen 2022?
- Min största målsättning är att ta startplats i div 1 och ha riktigt roligt med laget både utanför och på planen.
Nellie Kjellberg Alva Edman Amanda Heiel Nellie Persson Henrik Landén Ida Ydrestrand Fredrik Nyberg Stefan Oscarsson Sarah Nqila Natalie Ingvarsson Paulina Svensson Alicia Bergström

Fler nyheter

Till alla nyheter