AX2 1234

Förändringar i organisationen inom akademin

2022-11-22

Föreningen arbetar för närvarande med att rekrytera en ny akademichef, efter att Simon Meijer slutat.

Samtidigt sker ytterligare förändringar på kontoret då vår klubblegendar Fredric Fendrich går vidare i sin yrkeskarriär.

Arbetet med rekryteringen av ny akademichef pågår, där föreningen har en ambition att rekrytera en person med dokumenterad erfarenhet av utvecklingsarbete inom klubb, erfarenhet från liknande roll samt relevant utbildning för jobbet. Förhoppningen är att kunna avsluta rekryteringsprocessen relativt snart.

Ett besked som är tråkigt för föreningen är också att Fredric Fendrich har meddelat att han kommer att byta jobb vid årsskiftet, och kommer således inte finnas kvar på kontoret.

- Jag har fått en möjlighet till en spännande roll på ett lokalt företag, som jag känner att jag vill testa på. Det kommer naturligtvis kännas konstigt att lämna föreningen, men vi är överens
om att jag kommer att bidra på något sätt även i framtiden. Genom Fredric Fendrichs vänner finns en naturlig koppling för mig där jag kommer att finnas med, men vi har bestämt oss för
att sätta oss ner och diskutera i lugn och ro under vintern, säger Fredric Fendrich.

- Det är självklart jättetråkigt för klubben att Fredric väljer att lämna. Vi har varit tydliga hela vägen att han har ett erbjudande om en fast anställning och vi har diskuterat flera olika roller.
Samtidigt har vi en förståelse för att Fidde väljer att testa sina vingar i andra sammanhang. Vi är glada för hans skull och stänger inga dörrar i framtiden, säger Sebastian Lagrell.

Fler nyheter

Till alla nyheter