810F41F4 9C44 4598 AAD7 35BCC3B957A7

Förlust mot HBK i Svenska Cupen

2023-02-25

Lördagens cupmatch mot Halmstads BK slutade med att hallänningarna kunde vinna med 3-1 efter 1-1 i paus.

HBK inledde matchen starkast men det var ändå Jönköpings Södra som kunde ta ledningen med 1-0 i den 28:e matchminuten. Samuel Adrian stod för en fin framspelning där Flamur Dzelili stod för en lika fin mottagning innan han distinkt kunde sätta ledningsmålet bakom HBK-keepern. Därefter hade Jönköpings Södra en bra period rent spelmässigt med ytterligare någon målchans men det var ändå HBK som kunde kvittera till 1-1 precis innan pausvilan.

Den andra halvleken känns spelmässigt ganska jämn där båda lagen har sina målchanser. I den 50:e matchminuten tar HBK ledningen efter en frispark och därefter har både Malkolm Moenza och Robin Book bra chanser till kvittering. Efter en kontring i matchens slutskede kan HBK fastställa slutresultatet till 3-1.

Byten Jönköpings Södra

Dzelili ut, Thorsson in

Delaveris ut, Baze in

Eriksson ut, Silverholt in

Den tredje och sista gruppspelsmatchen i Svenska Cupen spelas på lördag den 4 mars med avspark kl. 15.15. Matchen spelas på Jordbrovallen och vi gästas av FC Trollhättan.