20240601 150105366 Ios

Förlust mot Lunds BK

2024-06-01

Det blev ny förlust när J-Södras herrlag mötte Lunds BK i omgång 11. Matchen slutade 2-0 efter 1-0 i paus.

Efter en tung period, med förluster och tunga avbräck i truppen, åkte J-Södras herrlag ner till ett regnigt Skåne för att möta serietvåan Lunds BK. Saknades i startelvan gjorde bland annat Benjamin Tannus som är fortsatt skadad, och Jonathan Drott som är sjuk.

Det var en väldigt händelsefattig inledning. Lund hade mycket bollinnehav, men kom inte till några större målchanser. Södra växte successivt in i matchen ju längre halvleken led och bland annat hade Kiwarkis en farlig nick efter en hörna.

Det var mållöst i halvtid.

Andra halvlek

Andra halvlek började som den första med mycket bollinnehav för Lund och i den 54:e minuten kom ledningsmålet, efer ett otagbart skott i nättaket av Erik Persson. Södra spelade upp sig efter det, men lyckades inte skapa de heta chanserna.

Istället blev det Lund som gjorde 2-0 i den 84:e minuten genom Linus Olsson, vilket också blev slutresultatet.

I nästa omgång väntar en ny bortamatch, den här gången mot Oskarshamn. Södra återvänder till Stadsparksvallen söndagen den 16 juni då Onsala BK kommer på besök.