F32A8ADB 19DF 405D 894E 769020F7D9CA

Förlust på Bravida Arena

2023-02-18

Dagens bortamatch mot BK Häcken slutade med en 5-0-förlust efter att hemmalaget kunnat göra fyra mål i andra halvlek.

Jönköpings Södra ställdes mot tuffaste tänkbara motstånd i den första av tre gruppspelsmatcher i Svenska Cupen när de regerande svenska mästarna stod för motståndet. Det var tydligt hela matchen igenom att det var ett allsvenskt topplag som vi mötte och vi straffades hårt vid de tillfällen där vi tappade fokus, med egna misstag som följd.

Det var en grön-vit startelva som innehöll inte mindre än fem nyförvärv i Albin Bjurnemark, Alexander Berntsson, Jesper Manns, Taylor Silverholt och Pashang Abdulla. Lägg därtill att vi även fick se Philip Möller Delaveris, Marwan Baze, Flamur Dzelili och August Karlin inbytta i andra halvlek vilket innebar att nio spelare gjorde tävlingsdebut under lördagen.

Om man bortser från att målen rann i väg under andra halvlek fick vi ändå se ett Jönköpings Södra som visade god inställning och attityd vilket resulterade i några kvalitativa målchanser under andra halvlek med bl a två träffar i ramverket. Även tillresta supportrar i Green Machine bidrog till att skapa god stämning på Bravida Arena.

Nu väntar en veckas träning innan det nästa lördag bär av till Halmstad för cupmatch nummer två.

Fler nyheter

Till alla nyheter