20221011 18.13.23 1451 Webb

Fråga styrelsen - frågor och svar

2023-10-04

Under ett par veckor har styrelsen samlat in frågor från er medlemmar. Här nedan kommer styrelsens svar på alla frågor som skickats in till och med förra onsdagen.

När ska en vettig kioskverksamhet starta på jordbron?

Det är en aktuell fråga, och vi kan glädja er med att det är en process som är påbörjad. Vi hoppas kunna starta med detta så snart allt är grönt.  

Kan företag välja att sponsra bara damlaget?

Nej, vi har försökt att undvika riktad sponsring. Vi har sagt att det är föreningens styrelse som bäst förvaltar våra medel/resurser.

Hur påverkas dam/akademin/barn och ungdom om herrarna åker ur Superettan?

Föreningens alla budgetområden är sammanlänkade och intäkterna från herrverksamheten är i sin tur beroende av serietillhörighet. Föreningen kan därför behöva hitta andra intäktskällor vid annan lägre serietillhörighet för herrarna. Styrelsen vill dock understryka att ambitionsnivån med dam,- akademi,- och ungdomsverksamhet oavsett förblir densamma. 

Finns det planer på att satsa ytterligare på som det som sas när dam skapades i Södra? Att föreningen skulle bli stark på damsidan?

Ja, det finns definitivt planer på att fortsätta satsa på damfotbollen i J-Södra. Föreningen har som ambition att stärka sin närvaro inom damfotbollen och utveckla sitt damlag. Vi vill ha en trygg och väletablerad damverksamhet och strävar framåt hela tiden.

Kommer Södras damer att få förstaplats på Stadsparken? Eller hur länge har mariebo kontrakt på att spela där?

Självklart vill vi att damlaget ska spela alla sina matcher på vår huvudarena, Stadsparksvallen. Men eftersom arenan ägs av kommunen så är det inte föreningen som avgör detta. I dagsläget finns det en fördelningsprincip som baseras på serietillhörighet på damsidan vilket innebär att Mariebo idag har förtur eftersom de spelar i division 1 och vi i division 2.

Fler nyheter

Till alla nyheter