AX1 1066

Fredric Fendrichs vänner

2022-01-01

Med syftet att ge barn och ungdomar möjligheten att träna och spela fotboll, oavsett förutsättningar, har föreningen startat insamlingen Fredric Fendrichs vänner.

Fredric Fendrichs vänner ska i framtiden bidra till att minimera utanförskap p g a socioekonomiska orsaker. Målet är att inget barn ska behöva stå utanför Jönköpings Södra IF:s ungdomsverksamhet
för att man inte har råd. Helt i linje med barnkonventionen*. Fr o m säsongen 2023 ska föräldrar kunna vända sig till Fredric Fendrichs vänner och ansöka om bidrag som täcker medlemsavgift, träningsavgift
eller nödvändiga kläder och skor. Allt för att kunna träna och spela fotboll i Jönköpings Södra IF.

För er som vill bidra till Fredric Fendrichs vänner kan man swisha på 123 109 54 13 eller sätta in ett bidrag på bg. nr. 855-4586.

Riktlinjer och rutiner för hur föräldrar ska kunna söka bidrag från Fredric Fendrichs vänner kommer fastställas och kommuniceras under mars månad.

*Från och med 2020 är barnkonventionen lag i Sverige. Där står det bland annat att alla barn har rätt till lek, vila och fritid. I Riksidrottsförbundets stadgar står det att all idrott för barn ska utgå från barnkonventionen.
Alla barn har rätt att vara med i idrottsrörelsen utifrån sina egna förutsättningar.

Fler nyheter

Till alla nyheter