230803 Daniel Ståhl 34 2

Hampus Israelsson skriver kontrakt med Södra

2023-08-03

Jönköpings Södra har idag skrivit ett lärlingskontrakt med den lovande akademispelaren Hampus Israelsson.

Jönköping Södra IF är glada över att kunna meddela att den lovande akademispelaren Hampus Israelsson har skrivit på ett lärlingskontrakt med klubben. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2026 och börjar gälla från och med 1 januari 2024.

Den 16-årige anfallaren anslöt till akademins P17 lag från IF Haga inför säsongen. Efter att ha representerat J-Södras P17-lag under vårsäsongen med en imponerande personlig utveckling belönas Hampus nu med ett lärlingskontrakt och uppflyttning till P19-truppen.

För Hampus är detta ytterligare ett viktigt steg i hans individuella utveckling där han nu kommer att träna till och från med A-laget och ha möjlighet att matchas på både akademi och seniornivå.

- Hampus är en ung spelare som vi tror har goda chanser att bli en elitfotbollsspelare. Han har tagit bra kliv i sin utveckling under våren och belönas därför med ett lärlingskontrakt. Nu är det upp till Hampus att anta utmaningen och göra det jobb som krävs både på och utanför planen för att fortsätta ta kliv i sin utveckling, sen kommer vi givetvis vara med och hjälpa honom på vägen, säger Akademichef Oscar Carlson

- Det känns otroligt spännande och framför allt roligt att ta ett stort kliv i min utveckling. Jag är helt övertygad om att detta är det rätta beslutet för mig att skriva på för klubben och att J-Södra kommer att hjälpa mig steg för steg för att nå min fulla potential, avslutar Hampus.

Fler nyheter

Till alla nyheter