Hugo

Hugo Lyck om första tiden i J-Södra

2024-04-11

Det blev en poäng borta mot Norrby senast. På lördag väntar Falkenbergs FF hemma. Mittbacken Hugo Lyck har taktiken för säsongen klar. "Vi går för att plocka 3 poäng i varje match."

Känslan nu när säsongen har dragit igång?

- Det är väldigt roligt att säsongen dragit igång nu. Och det blir extra kul när det har varit sådant stöd från supportrarna. Sedan är det ju alltid skillnad på att spela träningsmatcher och seriematch. 

Hur har din första tid i J-Södra varit?

- Både jag och Linus har kommit tillrätta både i laget och föreningen. Vi trivs väldigt bra, och det är ingen svår grupp att komma in i utanför planen heller. Alla kommer bra överens med alla.

Hur nöjd är du med din egen insats så här långt?

- Jag tycker väl att jag har skött mig helt okej. Jag har försökt gå in och smälla på ordentligt, och ge allt för laget.

Och lagets insats - med en vinst och en oavgjord?

- Helt nöjda är vi ju verkligen inte. Vi går för att plocka tre poäng i varje match, och sist fick vi bara med oss en. Men med tanke på att allt är nytt för oss så är det ju inte heller katastrof med fyra poäng så här långt.

I senaste matchen, borta mot Norrby på Borås Arena, var det nästan som att det var ni som hade hemmaplan. Hur kändes det att gå in på planen med ett sådant stöd på läktaren?

- Det gör väldigt mycket att ha ett sådant stöd, man blir sjukt taggad. Det kändes som att vi var hemmalaget, även om vi var på bortaplan, tack vare att vi hade så grymma supportrar. Väldigt roligt!

På lördag väntar Falkenbergs FF på Stadsparksvallen. Hur har uppladdningen i veckan varit?

- Vi har haft en bra träningsvecka. Alla var ju besvikna i lördags efter Norrby, men nu har vi lagt det bakom oss och är väldigt taggade inför Falkenberg hemma.

 

Matchfakta

Avspark: Lördagen den 13 april kl. 16.00

Arena: Stadsparksvallen

Biljetter: Jönköpings Södra IF - Startsidan (ebiljett.nu)

50/50 lotterKöp genom att klicka här

Sändning: Se matchen live på Ettan Play

Fler nyheter

Till alla nyheter