Isak

Isak Ellbring inför Ängelholm hemma

2024-05-24

Det har varit några tunga veckor, men efter oavgjort mot Ljungskile och seger mot Tidaholm i Svenska cupen är förlustsviten därmed bruten. På måndag väntar Ängelholms FF hemma på Stadsparksvallen.

Hur viktigt har det varit att få med sig resultaten, dels i och med poängen mot Ljungskile och dels nu senast efter vinsten mot Tidaholm i Svenska cupen?
- Väldigt viktigt såklart. Vi har haft några tuffa matcher resultatmässigt den senaste tiden, men känslan är att vi har tagit ett litet steg framåt. Alla vinster är viktiga, oavsett om det är cup eller seriespel, men så klart extra viktigt att vinna nu när det var ett tag sedan vi fick fira en vinst ihop.

 

Vad tar ni med er från matchen mot just Tidaholm? 
- Vi tar med oss att vi fick göra några mål och att flera av de unga spelarna stod för bra insatser, vilket gör att vi får in en bra energi i laget inför kommande matcher.

 

Ni har haft en supporterskara som har åkt med er på alla bortamatcher hittills. Hur viktigt är stödet från fansen?
- Supportrarna har varit fantastiska och det betyder väldigt mycket för oss spelare att de reser runt för att stötta laget på plats varje match. Det ger oss en extra boost.

 

Vad behöver ni som lag jobba på för att fortsätta ta poäng nu?
- Vi behöver fortsätta vara kompakta i vårat försvarsspel och försöka släppa till så lite som möjligt bakåt. Offensivt behöver vi vara aggressiva och fylla på med mycket spelare framför motståndarnas mål.

 

Hur känns det för egen del hittills?
- Det har känts ganska bra hittills, men jag har väl saknat det viktigaste i fotboll - att göra mål och ta poäng – så därför var det skönt att få slå in en senast. Jag hoppas kunna bygga vidare på det nu framöver. Jag trivs väldigt bra och laget är fantastiskt. Även om vi är i en tuff period just nu så slutar vi inte tro på det vi gör, samtidigt som vi kämpar otroligt hårt för varandra i vardagen, vilket jag tycker säger ganska mycket om detta lag.

 

Vilka är dina styrkor på planen?
- Jag skulle säga att mina styrkor är att jag är en rörlig spelare som gillar att ha mycket boll och skapa oreda i motståndarlagets försvar med min snabbhet och teknik, samt att jag försöker jobba hårt för laget.

 

Nu närmast väntar Ängelholm hemma på måndag - vad kommer vara fokus i den matchen?
- Fokus kommer ligga på att fortsätta släppa till så lite målchanser som möjligt, men också att bli ännu farligare själva framför motståndarnas mål och skapa fler stora målchanser.

 

Matchfakta

Avspark: Måndagen den 27 maj kl. 19.00
Arena: Stadsparksvallen
Matchbiljetter: Jönköpings Södra IF - Startsidan (ebiljett.nu)
50/50 lotter
Köp genom att klicka här
Sändning: Se matchen live på Ettan Play

 

Fler nyheter

Till alla nyheter