20240203 Daniel Ståhl Webb 06 6

Jönköpings Södra möter Trelleborg på Thurevallen

2024-03-15

Det är dags för en ny tuff träningsmatch under lördagen när vi åker till Trelleborg, Thurevallen och årets första gräsmatch.

Huvudtränare Patrik Ingelsten inför matchen.

Hur har träningsveckan varit?
- Det har varit en bra träningsvecka, alla är friska, många bra spelare gör att det är hård konkurrens i gruppen.  

Vad har du med oss från förra matchen?
- Från matchen mot Örebro SK tar vi med oss vårt försvarsspel som vi spelade i stort sett hela matchen. Vi gjorde det svårt för Örebro att komma till avslut. Det vi behöver bli bättre på är att behålla fokus när vi vinner boll och då kunna få ett större bollinnehav.

Vad säger du om motståndet?
- Jag vet inte så mycket om motståndet, men de har kvar samma tränare och stora delar av truppen från förra året. Ett lag med kontinuitet som kommer vara i nivå med Örebro.

Vad vill du få ut från matchen?
- Matchen mot Trelleborg FF är vår första på gräs för året, vilket ställer andra krav än vad en jämn konstgräsmatta gör. Jag hoppas att vi kan fortsätta med det defensiva spelet vi hade mot Örebro och önskar att vi kan få till fler målchanser än senast.

Jonathan Drott inför matchen mot Trelleborg.
Hur har försäsongsträningen varit så här långt?
- Den har varit väldigt bra hittills tycker jag! Vi har jobbat hårt på träningar och matcher, men även med att få ihop gruppen på bästa sätt, och känns som vi redan trivs väldigt bra i varandras sällskap både på och utanför planen.

Hur känns det att få spela match igen?
- Det blir roligt att spela match igen såklart, och även denna helgen mot lite bättre motstånd, så det ser vi alla fram emot.  

Vad säger du om matchen?
- Jag tror att det blir en tuff match mot ett bra lag, men vi ska försöka att spela vårt spel så mycket vi kan och fortsätta slita för varandra. Kul också att det verkar bli första matchen på riktigt gräs!

Spelarstatus

Saknas: Måns Isaksson, landslagsläger
Övriga förändringar: Milian Sipos tillbaka

Motståndarkollen

Trelleborg har under årets försäsong spelat 5 matcher mot bland annat Superettanlag. Under de fem matcherna har de gjort 10 mål och släppt in 7.

Matchfakta

Matchstart: 13:00, 16/3
Arena: Thurevallen

 

Fler nyheter

Till alla nyheter