Jonas (1)

Jonas Blomberg ny scoutingchef för damlaget

2023-12-20

Jonas Blomberg ansluter till Jönköpings Södra som ny scoutingchef för damlaget.

Vem är Jonas Blomberg? 
- Jag heter Jonas Blomberg, är 30 år gammal och arbetar som brandman på heltid sedan 10 år tillbaka. Fotboll är och har alltid varit en stor del av mitt liv och vardag. När den aktiva karriären som spelare tog slut då jag skadade ryggen beslutade jag mig att plugga till tränare och det har jag varit i ett antal år nu.   

Jag håller även på med musik (sjunger och spelar gitarr).  

Vad kommer rollen som scoutingchef att innebära? 
- Jag har varit på gång till klubben i några år. Tidigare år har det inte passat att ansluta till klubben, men nu passade uppdraget som Scoutingchef perfekt. Detta beror på att jag även tackat ja till att bli ny tränare i Vrigstad IF herr inför säsongen 2024, samt även distriktsförbundskapten för Smålands F09. Det ger mig möjligheten att kunna kombinera rollerna på ett bra sätt. Fotboll är som jag nämnde en stor del av mitt liv.  

Rollen kommer främst att handla om att hitta och rekrytera nya spelare till föreningen. Vi tror på en långsiktig plan där vi kan hitta en fin kemi med föreningarna i närområdet och därefter ge spelarna som är aktuella för oss tid att växa in i Södra i deras egna takt. Vissa spelare är mer redo att ta nästa kliv än andra, därför måste man sätta människan i fokus vid rekryteringar.   

Rollen innebär även att se på matcher i närområdet samt ha kontakt med duktiga spelare som vill ta nästa kliv i sin utveckling.  

Jag kommer även att vara med i sportgruppen för damlaget. Förhoppningen är även att kunna vara med kring laget så mycket som möjligt för att kunna hitta ett bra arbetssätt att jobba på. Jag tror att man på detta sätt kan följa upp det jobb man gjort och utvärdera hur allt gått för spelaren. 

⁠Vad kommer du att bidra med i din roll som scoutingchef?
- Mina styrkor är mitt driv och engagemang. Jag älskar att gå in med passion i det jag engagerar mig i. Jag kommer även kunna bidra med fotbollskunnande och jag tror jag kan bli en resurs för föreningen på flera sätt.  

Vad är dina tankar och ambitioner med Södras Damlag? 
- Mina ambitioner är att långsiktigt kunna bygga något bra i föreningen. Jag tror att alla möjligheter finns om man får in rätt personer med rätt engagemang och driv. Jag brinner också otroligt mycket för damfotbollen, vilket gör att jag vill utveckla den och ge fler tjejer möjligheten till att växa som fotbollsspelare i en bra miljö. 

Något annat du vill lägga till? 
- Jag ser fram emot att börja mitt uppdrag och att Södra dam och herr gör en fantastisk säsong. 

Fler nyheter

Till alla nyheter