Drott Copy

Jonathan Drott tillbaka i Jönköpings Södra

2024-01-03

Mittfältaren Jonathan Drott återvänder till Södra. 32-åringen från Vetlanda har tecknat ett tvåårskontrakt och därmed har klubben försäkrat sig om ytterligare en spelare som ger allt för laget.

Säsongen 2024 ser ut att bli riktigt intressant för Jönköpings Södra. I dagarna blev det klart att mittfältaren Jonathan Drott återvänder till klubben efter närmare tio års elitfotboll i andra klubbar.
– Jag startade min elitkarriär i Södra och det känns spännande att få vara med på den här resan som klubben ska göra, säger Jonathan som senast spelat i Superettanklubben Örgryte.

Jonathan är uppvuxen i Vetlanda och har Bäcksedan IF som moderklubb, gick sedan till Myresjö innan han kom till Jönköpings Södra som 22-åring. Därefter har han spelat i både Öster och Örgryte. Som spelare är han känd för att vara en riktig slitvarg på mitten.
- Jag är en hårt arbetande spelare som gör jobbet och offrar mig för mitt lag. Jag kämpar stenhårt för den klubb jag spelar för, det är väl mitt signum.

Nu går flyttlasset till Jönköping tillsammans med sambo och de båda barnen som är 4 år respektive 5 månader.

Vad har du för mål med säsongen?
– Som alltid vill jag prestera individuellt, men också och att bidra på den här resan med J-Södra där vi ska bli ett topplag i den här serien. 

Från Jönköpings Södras sida är man oerhört nöjda med nyförvärvet.
– Jonathan är på många sätt en förebild för spelartypen i ”nya” Södra. Han är en lagspelare till hundra procent. Med sin energi och inställning betyder han massor för gruppen både på träningar och i matcher, säger Bengt Canell, sportsligt ansvarig i Jönköpings Södra.

Fler nyheter

Till alla nyheter