Shotbyoscarjonkoping Sodra Angelholm Ff 77

Klubben behöver hjälp i ”Tusen Gröna Hjärtan”

2024-05-31

Vi är inne i vår mest intensiva period under året. Med en fin ungdomsverk- samhet, som vuxit starkt och nu omfattar närmare 500 barn och ungdomar, är det full fart på alla grönytor. Det är fantastiskt att se!

I det här brevet vill jag ge er information om vad vi från styrelsen jobbar med. Vi har sjösatt kampanjen ”Tusen Gröna Hjärtan” och riktar oss till alla som på ett eller annat sätt vill vara med och ge ekonomiskt stöd till föreningen.

Vårt mål är att på en månad få med minst 1 000 bidragsgivare och en miljon kronor. Alla storlekar på bidrag är självklart välkomna. Ge efter förmåga! Alla som är med på ”Tusen Gröna Hjärtan” kommer att tackas alldeles särskilt i samband med att våra herrar möter Ariana den 29 juni. Då skapar vi en ”Tusen Gröna Hjärtan”-sektion på läktaren och bidragsgivarna bjuds på fri entré och extra gott fika.

Tusengrönahjärtan625x440 Spjuth

”Tusen Gröna Hjärtan” har en direkt koppling till föreningens tuffa ekonomiska situation. Fören- ingen har i många år brottats med dålig ekonomi och haft ständigt svårt att betala skulder i den takt vi önskat och borde. Våra leverantörer har ofta fått vänta på sina pengar. Den här situationen är på många sätt ohållbar över tiden.

De som jobbar med föreningens ekonomi gör ett fantastiskt jobb. Kostnadskontrollen är exemplarisk och vi följer kostnadsbudget enligt plan. För drygt ett år sedan var de sammanlagda skulderna 16 miljoner kronor. I dag är de 12 miljoner. Vi är definitivt på rätt väg, men ”Tusen Gröna Hjärtan” behövs för att ge oss helt nödvändiga likvida medel i det korta perspektivet.

För att hitta en långsiktig lösning jobbar vi i styrelsen med flera åtgärdsområden som syftar till att lyfta av hela eller stora delar av våra skulder.

Om vi alla bestämmer oss för att verkligen göra allt vi kan för att rädda och bygga om J-Södra till en frisk och stark förening är jag övertygad om att vi kommer att lyckas.

Stort tack på förhand för ditt stöd!

Bengt Spjuth
Ordförande, Jönköpings Södra IF

Swish 1000 Hjärtan

Fler nyheter

Till alla nyheter