Natanel

Natanael ny i Jönköpings Södras organisation

2024-01-05

Jönköpings Södra förstärker sin organisation med 28-årige Natanael Danielsson, Sävsjö.

– Natanael har en profil som vi tycker tillför massor. Han är ung, har själv varit elitspelare och han brinner för att jobba med frågor som säkerställer en modern och hållbar förening, säger Bengt Canell, sportsligt ansvarig i Jönköpings Södras styrelse.

Natanael får en funktion där han ska jobba med direkt koppling till sportgruppen. Ett stort arbete blir det projekt som handlar om den sportsliga verksamheten och hur den ska göras hållbar över tiden. Konkret blir det stort fokus på klok spelarutveckling av talanger från egna led och närområdet.

Och på vilket sätt kommer det märkas att Södra får in Natanael Danielsson i organisationen? 
– Jag är målmedveten, älskar att jobba strukturerat och försöker göra allt med en hög noggrannhet. Jag hoppas att det kommer att märkas i det arbete jag blir delaktig i. Jag har inställningen att hårt jobb lönar sig i längden.  
– Min förhoppning är att vi tillsammans ska bygga något som staden och supportrar kan vara stolta över. 

Vad det är som gör att du engagerar dig i Södra? 
– Jag har länge känt en stor drivkraft att få börja jobba i en klubb som vill jobba långsiktigt. Möjligheten att tillsammans med andra som brinner för J-Södra bygga långsiktigt känns väldigt inspirerande och något jag är väldigt ödmjuk inför. Men också något som jag drivs av. 

Natanael Danielsson är 28 år och började sin karriär i Rörviks IF/IFK Stockaryd. Som 16-åring flyttade han till Värnamo för fotbollsgymnasium och blev samtidigt en del av IFK Värnamos organisation. 2015 ingick han i IFK Värnamos A-trupp som då spelade i Superettan. Karriären som fotbollsmålvakt fick dock avbrytas då en tidigare skallskada framkallade svår huvudvärk. Idag bor och jobbar han i Sävsjö, är gift och har tre barn.

Fler nyheter

Till alla nyheter