AX2 1234

Niclas Tagesson blir ny tillförordnad huvudtränare

2022-11-16

Under större delen av säsongen 2022 har Oscar Garcia Rodrigues varit huvudtränare för Jönköpings Södra IF:s herrlag.

Då Oscar inte har den nödvändiga UEFA PRO Licence som krävs för att vara huvudtränare i Allsvenskan och Superettan har klubben i går, 15 november, anställt Niclas Tagesson som ny huvudtränare.

Niclas kommer närmast från rollen som huvudtränare för vårt U17-lag och innehar den för rollen nödvändiga UEFA PRO Licence. Niclas har tidigare varit huvudtränare för ett antal klubbar i Jönköping,  mest notabelt Husqvarna FF där han var huvudtränare i Superettan och division 1.

- Vi välkomnar Niclas i rollen som huvudtränare för vårt herrlag och han deltar nu i planeringen inför säsongen 2023. Niclas är det naturliga valet, då han finns i verksamheten. Den här lösningen är den 
bästa för klubben, säger Junes Barny.

- När klubben efterfrågar mig så är det givet att ställa upp. Eftersom jag varit verksam inom klubben under hela året så känns det som startsträckan är relativt kort och gör det möjligt att 
starta direkt, säger Niclas Tagesson.

 När Niclas Tagesson nu tillträder som huvudtränare får han Oscar Garcia Rodrigues som assisterande tränare. Klubben kommer återkomma med hur vi ersätter Niclas tidigare roll som huvudtränare i vårt U17.

Whatsapp Image 2022 11 16 At 14.21.05

Fler nyheter

Till alla nyheter