AX3 5047 (1)

Ny trepoängare i Eskilstuna

2022-08-08

Måndagens bortamatch mot AFC Eskilstuna slutade med en skön trepoängare.

Efter en mållös första halvlek så kan vi i andra halvlek göra både ett och två mål och slutresultatet skrivs till 0-2. Båda målen av Daniel Ljung som gör mål för andra matchen i rad.

Första halvlek innehåller ett ganska böljande spel och båda lagen har ett par halvchanser där Jönköpings Södra har den bästa efter 24 minuter. Hemmalagets målvakt gör dock en jätteräddning på Daniel Ljungs avslut från nära håll. I halvlekens sista minut drar AFC:s Viktor Fors på sig sitt andra gula kort och hemmalaget får spela andra halvlek med tio man.

I den andra halvleken ökar Jönköpings Södra tempot och kan flertalet gånger skapa farliga målchanser i hemmalagets straffområde. Daniel Ljungs båda mål kommer i matchminut 59 och 64.

Vi fick även bekanta oss med vårt senaste nyförvärv, Samuel Adrian, som spelade hela andra halvlek och visade att han blir ett fint tillskott för resten av säsongen.

Nu ser vi fram emot lördagens jubileumsmatch hemma på Stadsparksvallen mot Halmstads BK.