Tannus

Nyförvärv: Benjamin Tannus återvänder till Södra

2024-01-08

Jönköpings Södra har gjort klart med ännu en riktigt duktig spelare. Benjamin Tannus, 24 år, har kritat på för två år.

- Jag är otroligt taggad att ta på mig den gröna tröjan igen, säger han.

Läget i herrlaget ser minst sagt bra ut efter att ännu en välmeriterad spelare knutits till truppen. Det är mittfältaren Benjamin Tannus som återvänder till klubben. Benjamin spelade i Jönköpings Södra under åren 2017-2019. Därefter har han varit i Östers IF och senast två år i Åtvidaberg där han hade rollen som lagkapten.

- När jag fick höra om klubbens planer och att Ingelsten var klar som tränare, kände jag att nu kör vi. Jag har trivts otroligt bra i staden tidigare, älskar staden, älskar föreningen och det känns otroligt kul att vara tillbaka.

Vad har du för mål med säsongen?
- Jönköpings Södra ska inte vara i division 1. Vårt jobb tillsammans med ledarstaben är att ta tillbaka klubben till elitfotboll så snabbt som möjligt. Den resan ser jag fram emot otroligt mycket.

Hur är du som spelare?
- Jag är inte samma spelare som senast. Då var jag mer offensiv, nu har jag spelat som sexa, defensiv innermittfältare. Gillar att löpa mycket, tacklas, ha mycket boll, vinna dueller, spela framåt.

Vad vill du säga till klubbens supportrar?
- Från min föregående tid hade vi otroligt bra tryck på Stadsparksvallen och det hoppas jag få återuppleva. Så jag hoppas att alla sluter upp och stöttar Södra i år.


Fler nyheter

Till alla nyheter