J Sodra Vs Onsala 36

Oavgjort mot Onsala

2024-06-16

Det blev oavgjort när J-Södra mötte Onsala BK hemma på Stadsparksvallen. Slutresultatet blev 1-1 (0-0) efter mål av Linus Lyck.

Efter ett uselt hemmafacit blev det i alla fall en poäng mot Onsala BK.

Södra började piggt och hade mycket boll i början av första halvlek, och spelade sig fram till straffområdet flera gånger, utan att skapa några riktigt heta chanser.

Den farligaste ögonblicket var när Linus Lyck kom loss på vänstersidan i den 18:e minuten, och slog en hård boll in i straffområdet som Kozica styrde över målet.

Onsala hade kanske halvlekens vassaste chans med ett skott utifrån som Alexander Eriksson tippade utanför stolpen.

Första halvlek slutade mållöst.

Andra halvlek

Det var en pigg start av hemmalaget även i andra halvlek, men det blev ändå Onsala som gjorde ledningsmålet i den 54:e minuten genom Victor Andersson.

Södra var nära att kvittera och hade bland annat en stolpträff i den 59:e minuten genom Hellström. Linus Lyck sköt strax över ett par minuter senare.

I den 64:e minuten kom så den välförjänsta kvitteringen. Återigen var det Linus Lyck som var inblandad och satte 1-1 efter ett snyggt Södra-anfall.

Nyinbytte Elias Nordström kom helt fri i den 72:a minuten, men lyckades inte runda Onsalas målvakt.

Även Linus Lyck kom fri i slutet av matchen, men lyftningen gick precis utanför. Matchen slutade 1-1. Nästa match i serien är mot Trollhättan den 24 juni.