220205 13.43.45 0218 Webb

Oavgjort mot Skövde AIK hemma på Jordbrovallen

2022-02-05

Under lördagen spelades säsongens andra träningsmatch och det hemma på Jordbrovallen.

I relativt bra väderförhållanden var det ca 250 personer som tagit sig till Jordbrovallen för att se oss ta oss an Skövde AIK som är nykomlingar i Superettan den kommande säsongen. Publiken och vädret bidrog till att var en skön stämning under förmiddagen och efter 90 minuters spel kunde vi konstatera att matchen slutade 1-1 efter att Edin Hamidovic gett oss ledningen i den första halvleken.

220205 13.30.51 0074 Webb

Vår huvudtränare Patric Jildefalk summerar matchen så här:

”Efter två tuffa uppbyggnadsveckor så lättade vi upp belastningen inför den här matchen. Vi kändes lite piggare och lättare men tyvärr lite för slarviga i övergångarna för att kunna se allt vi ville. Planen var hård och hal vilket drog upp tempot ibland högre än vad vi behärskade. När vi väl fick till det så gjorde vi en del genombrott som känns spännande i vår utveckling av anfallsspelet. Försvarsmässigt så släpper vi in en fast situation (frispark) men mycket mer händer inte i den riktningen förutom 2-3 hörnor som motståndet kändes starka i.

Jag tycker att vi i vårt etablerade försvarsspel ligger rätt väldigt ofta över 90 minuter och att vi ser tendenser till fina relationer som bara kommer att växa offensivt. Prestationsmässigt vill jag lyfta Daniel Ljung som hade oerhört många bollvinster. Även så klart våra unga spelare och en ny Malkolm Moenza som visade att hans vänsterfot kommer mer till rätta i Södra än någon annanstans. Nu mot två till matcher denna vecka och förhoppningsvis prestationer och resultat som ger oss ännu mera energi inför seriestart.”