127F948F FAB0 4269 B3A6 FE64A2336133

Oavgjort mot Skultorps IF

2023-03-06

Vi startar matchen bra med ett antal anfall och gör också 1-0 efter 4 minuter.

Inför matchen hade vi pratat igenom taktiken och hur vi vill spela vårat spel, säger Alexander Furubrink. Kommer ut och visar vilja och kämpaglöd men tyvärr sätter vi inte våra lägen, under första halvlek får vi också ett bortdömt mål, där och då kändes det tveksamt, men efter videogranskning var det korrekt bortdömt. Målet vi släpper in är absolut en situation vi ska klara när vi blir alldeles för snälla i närkamperna och tittar boll för mycket, dock släpper vi inte till alls många chanser för motståndarna under hela matchen, säger Alexander.

Vi slår bort alldeles för mycket passningar och tappar boll när vi håller i bollen för länge, just detta går vi in i halvlek med och försöker rätta till inför andra, men tyvärr får vi inte till en förändring i vårat spel. Matchen slutar 1-1.

Två positiva saker att ta med sig är att vi steppar upp i vårat försvarsspel och spelar med mycket mindre risker än föregående matcher.

Samt att Norah som gör debut i Damlaget från F17 gör sina första 45 minuter och gör detta med bravur. Vilket inte går obemärkt och Paulina tilldelar matchens lirare till Norah, avslutar Alexander.

 

Som lag hade vi kunnat spela bättre och hitta varandra för ett enklare passningspel och släppa bollen tidigare. Men tycker ändå att vi kämpade på bra och i andra halvlek hade laget ett bättre spel, säger Norah Pereira.

 

Jag var väldigt nervös men ändå taggad inför min debut i damlaget. Är nöjd med min insats, kämpade och gav allt för laget. Hoppas att jag får fler chanser att få spela med damlaget för min utveckling, säger Norah.

 

Jag tycker att vi gör en bra match försvarsmässigt där Skultorp har svårt att komma till farliga lägen. Men vi har svårt att få upp bolltempot och slår svåra passningar, vi ligger även lite för långt ifrån motståndarna i många lägen, säger Moa Boström

 

Försäsongen känns bra.

Samtliga spelare håller hög nivå på träningarna och vi får ihop spelet bättre och bättre för varje vecka, avslutar Moa.

 

Fler nyheter

Till alla nyheter