Oscar (1) (1)

Óscar García Rodrígues ny assisterande i herrlaget

2022-02-18

Ny assisterande för herrlaget är spanjoren Óscar García Rodrígues, som närmast kommer från Albirex Niigata i Japan.

Jönköpings Södra IF är glada att kunna presentera den nya assisterande tränaren i herrlaget Óscar García Rodrígues. Han kommer närmast från Albirex Niigata i Japan, där han under tre år har innehaft titeln Director of Methodology Department.

Óscar har erfarenhet från arbete i Skandinavien, då han bland annat har arbetat med utveckling och implementering av metodik i ett flertal klubbar i Sverige, bland andra GIF Sundsvall, och Finland. I sin tidigare anställning hos Ekkono Soccer Service, har han varit ansvarig för företagets utbildningsavdelning och för deras spelarutvecklingsavdelning.

Som teknisk rådgivare har Óscar jobbat med ett stort antal klubbar, bland andra FC Barcelona, Kawasaki Frontale, Jubilo Iwata, IFK Göteborg och Elfsborg.

Óscar är PRO-utbildad i Spanien och har varit utbildare åt det spanska fotbollförbundet, bland annat deras UEFA A- och B-utbildningar.

Under rekryteringen av en ny assisterande tränare för herrlaget har ett antal parametrar varit viktiga för klubben. Det som har varit avgörande i valet av Óscar är hans långa erfarenhet inom utbildning, både av spelare och tränare. Har han också en god erfarenhet av den skandinaviska fotbollen sedan tidigare. I Óscar får vi in en tränare med hög taktisk och pedagogisk kunskap och en tränare som är van att arbeta på planen som instruktör.

Óscars anställning i Jönköpings Södra IF påbörjas på torsdag nästa vecka, 24/2 och kontraktet är skrivet på 1+1 år.

Fler nyheter

Till alla nyheter