20240203 Daniel Ståhl Webb 05 4

Oskarhamns AIK kommer till Jordbrovallen

2024-02-16

Under lördagen är det dags för nästa träningsmatch när herrarna tar emot blivande seriekollegan Oskarshamns AIK på Jordbrovallen med matchstart 13:15.

Patrik Ingelsten inför matchen
Hur har träningsveckan varit?
- Det har varit en bra träningsvecka där fokus legat på vidare uppbyggnadsträning och taktisk träning relaterat till presspel och etablerat anfallsspel.

Vad har du med oss från förra matchen?
- Att vi satt ihop långa stunder som ett lag och jobbade hårt som ett lag! Vi gör 3 mål och håller nollan vilket såklart är positivt.

Vad säger du om motståndet?
- Jag har för dålig koll på Oskarshamn så vi kommer bara att fokusera på våra principer.

Vad vill du få ut från matchen?
- Jag hoppas vi ska visa samma engagemang och intensitet i vårt presspel plus att vi ska försöka skapa många målchanser.

Benjamin Tannus inför matchen mot Oskarshamns AIK
Hur har försäsongsträningen varit så här långt?
- Den har varit väldigt bra och tuff, exakt så som det ska vara på försäsongen. Vi blir bättre för varje vecka som går, både som lag och grupp. För egen del är jag imponerad över engagemanget från både spelartruppen och ledarstaben. Vi är just nu inne i en väldigt tuff period med mycket hård träning och även om kropparna kan kännas lite nedtränade så är det ingen som viker ner sig och det visar att vi har väldigt bra karaktärer i gruppen.

Vad har vi med oss från förra matchen?
- Tycker förra matchen var ett steg framåt i form av beteende och hur vi vill se ut som lag. Framförallt vårt presspel, där jag tycker vi vinner mycket boll högt upp, vilket våra spelare längst fram hyllas för, samt vårt eget spel med boll som var helt klart ett steg framåt. Det finns samtidigt mycket kvar för oss och jobba på och blir ett perfekt tillfälle nu mot Oskarshamn att jobba vidare med och bli ännu bättre som lag.

Hur känns det att få spela match igen?
- Först och främst kul med match igen och det blir ännu ett tillfälle för oss som lag att bygga vidare på våra principer och mönster som vi tränar på, samt bygga vidare på kemin mellan oss spelare ute på plan. Vi har en helt ny ledarstab och spelartrupp så varje match och träning blir viktig för oss. Jag måste även passa på att tacka våra supportrar för stödet nu här i inledningen och hoppas det kommer lika mycket folk mot Oskarshamn också. Det ger oss killar en extra boost!

Spelarstatus

Saknas: Lukas Eek
Övriga förändringar: Måns Isaksson återvänder efter landslagsuppdrag.

Matchfakta

Matchstart: 13:15, 17/2
Arena: Jordbrovallen
Biljett: 80 kr, årskort gäller
Se matchen: SödraPlay.se

Missa inte att efter matchen mot Oskarshamns AIK spelar P16 match i Ligacupen mot IF Elfsborg på Jordbrovallen.

Fler nyheter

Till alla nyheter