210525 0003 Kopiera

Peter Andersson, ny chefstränare för dam

2023-08-12

Jönköpings Södra dam har gjort klart med en ny chefstränare. Peter Andersson kommer ta över som ny ansvarig tillsammans med Peter Eklund som assisterande och Peter Olofsson som målvaktstränare.

Vi är glada att kunna presentera Peter Andersson som ny chefstränare för dam.

Peter besitter en hög kompetens och kan föreningen från insidan, vilket innebär att han inte har någon form av startsträcka för att komma igång med sin tränarsyssla. Avtalet sträcker sig över resterande del av säsongen, säger Conny Nilsson, sportchef för damerna.
Det ska bli väldigt roligt och jag ser verkligen fram emot att jobba med dessa spelare och ledare i höst, säger Peter Andersson, ny chefstränare för dam.
Jag går in i uppdraget helhjärtat och kommer att bidra med glädje, tydlighet och utvecklingsfokus. Viljan att hela tiden bli bättre och att utvecklas som lag och individ. Klubben har fina förutsättningar med många unga och duktiga spelare, både i damlaget och i F17. Vårt jobb blir att få våra spelare att nå toppen av sin egen förmåga och den resan hoppas jag kunna vara en liten del av åtminstone, säger Peter.
Målsättningen är att vinna nästkommande match och att fortsätta utveckla lagets spelidé där vi vill att spelarna ska känna sig trygga i sina roller och därmed kan ta bra fotbollsbeslut på planen, avslutar Peter.
Rekryteringen av Peter är en intern lösning där han lämnar arbetet som utvecklingsansvarig till förmån för att bli chefstränare för dam. 

Fler nyheter

Till alla nyheter