Jordbrovallen

Säsongen är i gång!

2023-01-24

Under måndagskvällen genomfördes den årliga upptaktsträffen där våra herr- och damtrupper presenterades i samband med gemensam träning på Jordbrovallen.

Efter truppresentation och gemensam line-up så intervjuades Paulina Svensson och Julia Larsson som fick ge sin syn på truppen och den kommande säsongen i division 2 Nordöstra Götaland. Därefter var det Samuel Adrians och Alexander Berntssons tur att reflektera över försäsongen och den stundande säsongen i Superettan. De båda lagen delade sen på Jordbrovallens konstgräsplan för gemensam träning. Det genomfördes även intervjuer med de båda huvudtränarna Alexander Furubrink och Andres Garcia.

Bara timmarna innan upptaktsträffen blev det klart att Alexander Eriksson flyttas upp från akademin och bildar målvaktspar tillsammans med Alexander Nilsson. Den 17-årige målvakten, som även är yngre bror till Arvid Eriksson, har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över tre år.

- Alexander är en väldigt ung, lovande målvakt som var uppe och tränade med A-truppen förra säsongen samt inledningen av denna. Vi tror att han under vår målvaktstränare Kostas kommer att få en bra utveckling och spela en stor och viktig i roll i många år framöver i det framtida J-Södra, säger Junes Barny.

Alla södraiter är välkomna tillbaka till Jordbrovallen på lördag den 28 januari kl. 13.00 när herrlaget spelar säsongens första träningsmatch mot Åtvidabergs FF.

Fler nyheter

Till alla nyheter