Dzenis Kozica Kopiera

Tredje gången gillt för Dzenic Kozica

2024-02-23

30-åriga Dzenic Kozica har skrivit ett treårskontrakt med Jönköpings Södra.

– Det känns bra! Nu ska vi försöka ta oss tillbaka till Superettan så snart som möjligt.

Mittfältaren, som är född och uppvuxen i Värnamo, har spelat i Jönköpings Södra i två omgångar tidigare. Första gången i grönvitt var 2015-2017. Efter degraderingen till Superettan (efter säsongen 2017) lämnade Kozica laget för allsvenska Djurgårdens IF, men lånades ut till Södra under 2020. Nu blir det tredje gången gillt.

- Helheten passar mig bra och det känns som om klubben har något spännande på gång och vill satsa på att komma tillbaka till eliten. Det kommer inte bli lätt – vi får jobba hårt.

Senast kommer Kozica från Superettanklubben Öster. Nu flyttar han med familjen från Växjö och bosätter sig i Jönköping. Här är målet tydligt:
- Jag är här för att hjälpa laget och vara en ledare. Jag har många elitmatcher i ryggen och erfarenhet. Jag vill pusha de yngre spelarna, men också ta ansvar själv såklart. Och bidra offensivt med målchanser och poäng. Som spelare är jag ganska allround, gillar att hitta bra ytor. En smart spelare med bra teknik.

Vad vill du hälsa supportrarna i Jönköping?
- De har alltid gett otroligt stöd, jag hoppas att de fortsätter så. Det kan vara den avgörande sista grejen som behövs för att pusha oss och vara med i toppen.

Fler nyheter

Till alla nyheter