Jkpg

Våga fråga - "hur mår du?"

2023-09-04

Våga fråga - "hur mår du?" Man vet aldrig vem som mår dåligt så våga fråga. Och om du mår dåligt - våga ta hjälp. Det finns nämligen hjälp att få.

Jönköpings Södra vill vara en förening som uppmuntrar till god psykisk hälsa och våra spelare vill vara med och göra skillnad. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något - våga fråga, våga prata om du mår dåligt.
Suicidpreventiva veckan – En vecka för livet! – anordnas för att belysa psykisk ohälsa och ska leda till att fler vågar prata om sina problem.
Världshälsoorganisationen (WHO) har utsett den 10 september till den suicidpreventiva dagen för att sätta arbetet med att förhindra suicid (att ta sitt liv/självmord) på agendan. Region Jönköpings län har tillsammans med länets kommuner och andra aktörer samt civilsamhället valt att uppmärksamma hela vecka 36 (4-10 september) som suicidpreventiva veckan – En vecka för livet! – och använder hashtaggen #Brytisen i sociala medier.
– Under den suicidpreventiva veckan vill vi belysa att psykisk ohälsa finns hos alla. Det finns riskfaktorer som vi ofta pratar om men vi vet att det här kan hända alla. Därför så är det viktigt att så många som möjligt får kunskap om detta, för att vi ska kunna motverka suicid, säger Jackline Edén, som är regional samt kommunal samordnare suicidprevention.
 
 
#brytisen 
#vågafråga 
#vågaprata 

Fler nyheter

Till alla nyheter