Trollhattas If Vs Jonkoing Sodra 76

Vinst mot Trollhättan!

2024-06-24

J-Södra åkte till Trollhättan för den 14:e omgången av serien. Det blev en jämn match där Södra avgjorde i den 93:e minuten med en nick av Arvid Eriksson. Matchen slutade 2-1 till Södra (1-1).

I den 14:e omgången åkte Jönköpings Södras herrlag västerut för att möta Trollhättan FC på ett soligt Edsborgs IP.

Södra hade matchens första farlighet då Jesper Manns redan i den 2:a minuten provade med ett skott utanför straffområdet. En boll som Trollhättans målvakt (som hade solen i ögonen under första halvleken) hade vissa problem med.

I sjunde minuten var det nära att Trollhättan tog ledningen, men bröderna Arvid och Alexander Eriksson lyckades med gemensamma krafter styra undan chansen.

Södras Isak Ellbring fick en väldigt bra möjlighet i den 11:e minuten, då han kom fri i straffområdet men Trollhättans målvakt stod för en högklassig räddning.

Även Anmar Kiwarkis hade en farlighet tio minuter senare då han fick bollen i Trollhättans straffområde, men fick inte till avslutet.

Samma Kiwarkis lyckades dock bättre i den 25:e minuten. Elegant frispelad av Dzenis Kozica rakade han in bollen förbi Trollhättans målvakt. Ett välförtjänt ledningsmål för bortalaget.

I den 30:e minuten fick Trollhättan en frispark. Bollen touchade olyckligt en Södra spelare i muren och ställde Alexander Eriksson i mål.

J-Södra hade halvlekens sista farlighet. En hörna i den 45:e minuten som Hugo Lyck nickade strax över ribban.

Halvleken slutade 1-1.

Andra halvlek

I andra halvlek var det Södra-målvakten, Alexander Eriksson, som fick den låga solen i ögonen. En halvlek som började trevande men där Trollhättan hade mycket bollinnehav. I den 53:e minuten hade också hemmalaget en farlig nick som gick precis utanför.

Det var Trollhättan som förde matchen i andra halvlek och hade massiv press. Bland annat fick man ett flertal hörnor utan att göra något mål.

Södra hade inte mycket boll överhuvudtaget under halvlekens första tjugofem minuter.

I den 74:e minuten gjorde lånet från Skövde, Jacob Shamoun, debut för Södra då han bytte med målskytten Kiwarkis. Shamoun gick dock ut i igen i slutet av matchen.

Det var fortsatt Trollhättan som förde spelet och hade fortsatt övertag vad det gäller chanser och bollinnehav.

Men så kom den kanske inte helt logiska avslutningen på matchen. I den 93:e minuten fick Södra en hörna från vänster som Arvid Eriksson nickade in. 2-1 blev slutresultatet.

En välbehövlig seger för J-Södra som nu lämnade botten och gick upp till en 12:e plats i tabellen.

***

På lördag möter Södra Ariana FC i den sista matchen innan sommaruppehållet, klockan 16 på Stadsparksvallen.