20230304 17.59.35 1909 Webb

Derby mot Husqvarna FF på Jordbrovallen

2024-02-09

Under lördagen är det dags för herrlagets nästa träningsmatch när vi tar emot gästande Husqvarna FF i en derbymatch.

Huvudtränare Patrik Ingelsten inför matchen mot Husqvarna FF.
Hur har träningsveckan varit?
- Tisdagens träning blev inställd då det kom mycket snö på Jordbrovallens planer. Vi kunde istället jobba desto mer med grupparbeten där vi utgick från beteende och målsättning. Torsdagens och fredagens träningar var bra träningar, det har varit bra en träningsvecka trots att vi inte fick träna med boll på Jordbrovallens planer under tisdagen.

Vad har du med oss från förra matchen?
- Det är positiva med matchen mot Norrby var att samtliga spelare fick minst 45 minuters matchande och vi fick igång matchträning på samtliga spelare. Att spela ihop ett nytt lag som vi håller på med nu kommer att ta tid och jag arbetar långsiktigt. Vi måste förstå att Norrby under förra säsongen har fått bygga upp sitt lag efter att de blev degraderade från Superettan.

Hur är känslan inför matchen?
- Det känns bra efter två bra träningar, nu ser vi fram emot matchen mot Husqvarna FF.

Vad säger du om motståndet?
- Husqvarna FF är ett stabilt och bra division 2 lag och vi förväntar oss att vi möter ett bra motstånd. För oss är det viktiga att vi fokuserar på vad vi ska göra och inte på vad motståndarna gör.

Vad vill du få ut från matchen?
- Min förhoppning är att vi sitter ihop mer som ett lag än vad vi gjorde i den första matchen, behöver vara mer kompakta i både det höga och det låga spelet. För mig är det viktigt att alla vill delta när vi har bollen och kan ha ett större bollinnehav än vad vi hade senast.

Arvid Eriksson inför matchen mot Husqvarna FF
Hur har försäsongen varit så här långt?
- Det har varit bra hittills, vi har jobbat en hel del med fysiken inför säsongen, men även påbörjat med en del taktiska inslag.

Hur känns det att få spela match igen?
- Det är alltid roligt med match, jag ser fram emot den.

Vad säger du om matchen?
- Det kommer bli en intressant match där jag hoppas på att vi kan få se mer av hur vi vill spela fotboll, men framför allt ska vi höja inställningen på planen och få igång en bra energi på planen.

 

Fler nyheter

Till alla nyheter