20220806 16.27.19 0948 Webb

Förlust i omstarten

2022-08-06

Dagens match mot BK Häcken slutade 0–1, en uddamålsförlust som gav mersmak inför hösten.

Det var ett Jönköpings Södra som tog emot BK Häcken och direkt från start visade att det är ett annat lag än det som var i Göteborg tidigare i våras. Södra inledde starkt och gav inte gästerna särskilt många möjligheter. När det blev miss i kommunikationen i slutet av första halvleken var Häcken snabba på att utnyttja misstaget och gjorde mål, något som sedan blev slutresultatet.

Efter matchen summerar Alexander Furubrink sin första match i Södra med att vi inleder starkt de första 15 minuterna, sedan börjar Häcken att ta över spelet och pressar ner oss, men vi bjuder inte till några större ytor. Med ett effektivt markeringsspel från oss gör att deras spelare får svårt att komma genom. I halvtid går vi genom vad vi behöver förbättra i andra halvlek.

Under större delen av andra halvlek spelar vi väldigt bra och är med i duellerna, vi kommer dessutom fram och få med oss lite hörnor. När vi dessutom runt timmen spelad gör lite byten så får vi mer energi i laget. När det gästerna börjar tappa fokus och rikta sin energi på fel saker börjar vi att spela det spelet vi vill och kan. I slutet av matchen när vi försöker gå framåt blir vi tillbakapressade, säger Alexander.

20220722 11.34.34 0366 Webb

Kapten Karin Gustafsson summerar matchen; Jag tycker att vi verkligen spelar som ett lag idag!

I omklädningsrummet hyllade jag lagets otroliga utveckling! Just matchen skulle jag säga är en riktigt bra första match efter uppehållet! Tycker att vi jobbar tillsammans i alla lagdelar och hittar några riktigt fina uppspel med högt passningstempo. När vi får fart på bollen är vi farliga och det är något att ta med sig och bygga vidare på! Tycker även att vi försvarsmässigt gör en kanoninsats då vi hela tiden försöker jobba efter våra principer och de vi tränat på under veckan.

Ska bli roligt att se vad Alex har för nya tankar och idéer resten av säsongen för att få oss att komma framåt och bygga vidare på alla egenskaper vi redan har!

Ser mycket fram mot resten av säsongen! Alltid tråkigt att förlora, men alltid roligt att spela match! Nya tag så visar vi vart skåpet ska stå nästa helg!

Tillsammans mot seger! säger Karin.

20220806 15.41.57 0786 Webb

Matchens lirare Nellie Kjellberg säger, idag gör vi en bra match, hela laget gör en krigarinsats och kämpar för varandra vilket man kunde se. Det är riktigt skönt och roligt att vara igång igen och jag är nöjd med min insats och tar med mig det till kommande matcher.

20220806 16.33.34 0981 Webb

Startelva

  • *Provspelare
  • **Akademispelare

Avbytare

  • *Provspelare
  • **Akademispelare

Rapport

BK Häcken

BK Häcken

VS
Jönköpings Södra IF Emblem

Jönköpings Södra IF

Elin Flakberg
0-1 Mål!
35'
icon
Mål! 0-1
Elin Flakberg
Moa Boström
Karin Gustafsson
Byte
64'
icon
Byte
Moa Boström
Karin Gustafsson
Tuva Jonsson
Amanda Heiel
Byte
64'
icon
Byte
Tuva Jonsson
Amanda Heiel
Ela Gecer
Julia Lindahl
Byte
64'
icon
Byte
Ela Gecer
Julia Lindahl
Taylor Agbodjan Nilsson
Disa Brorsson
Byte
64'
icon
Byte
Taylor Agbodjan Nilsson
Disa Brorsson
Moa Eklund
Wilma Lantz
Byte
71'
icon
Byte
Moa Eklund
Wilma Lantz
Andrea Simonovic
Gult kort
78'
icon
Gult kort
Andrea Simonovic

Fler nyheter

Till alla nyheter