Lovesmedia Jsödra Ljungskile 190524 14 (1)

Jonathan Drott inför Oskarshamn borta

2024-06-04

Ikväll är det dags för ny match i Ettan, och den här gången står Oskarshamn AIK för motståndet. Lagkaptenen Jonathan Drott, som haft en skadefylld vår, är tillbaka igen efter sjukdom.

Du har haft en tuff början på säsongen. Hur har det varit att behöva stå vid sidan om planen och inte kunna delta?

- Det har väl varit lite knackigt den senaste tiden såklart. Skador kan komma, och det vet man om, sedan är det alltid lika tråkigt att vara utanför planen och inte kunna vara med laget på samma sätt. Men nu är jag på gång igen och ser fram emot matchen på onsdag. 

 

Det har även varit en tuff tid för laget – prestationsmässigt - den senaste tiden. Hur ser du på tabelläget?

- Det är klart att det är tufft att förlora fotbollsmatcher och särskilt när man kommer in i negativa trender, men nu är vi där vi är och måste jobba därifrån. Det är nu vi testas ordentligt som karaktärer egentligen. Man kan lägga sig ner och tycka det är jobbigt, eller så jobbar man ännu hårdare - och vi ska jobba ännu hårdare. Jag är inte orolig, men sanningen är att vi behöver börja plocka poäng, och vi har 19 matcher kvar att göra det på, så det är positivt. 

 

Vad har ni pratat om inom laget?

- Vi försöker väl egentligen analysera vad det är vi kan göra bättre och lära oss av de här motgångarna. Sen är det upp till oss som lag att prestera bättre, de kraven har vi på oss själva. Min förhoppning är att vi ska se ut som ett lag i de kommande matcherna, att vi offrar oss för varandra och gör allt för att vinna.

 

Ikväll väntar Oskarshamn borta. Vad tar ni med er till den matchen?

- Att vi har haft bra perioder i tidigare matcher, men inte varit tillräckligt bra över 90 minuter egentligen. Så vi tar med oss de bra perioderna och försöker öka dem, så har vi goda möjligheter. 

 

Något du vill hälsa till supportrarna?

- Ja. Jag förstår att det är tufft just nu och att ni lider. Men ni ska ha en stor eloge för all tid, stöttning, och kärlek ni ger oss och den här klubben. Fortsätt stötta oss så ska vi göra allt i vår makt för att ge er glädje igen! 💚

 

Matchfakta

Avspark: Onsdag 5 juni kl. 19.00

Plats: Arena Oskarshamn

Digitala 50/50 lotterKöp genom att klicka här

Sändning: Se matchen live på Ettan Play

 

Fler nyheter

Till alla nyheter