20240519 151908564 Ios

Oavgjort mot Ljungskile

2024-05-19

Det blev en poäng för J-Södra mot Ljungskile borta. Matchen slutade 2-2 (1-0). Södras mål gjordes av Isak Ellbring och Anmar Kiwarkis.

Efter fyra raka förluster åkte Södras herrlag ner till Ljungskile för att möta bottenkonkurrenten Ljungskile på Skarsjövallen. Tillbaka i startelvan var Jonathan Drott (som gick av i matchen mot Norrby i seriens andra omgång) och Jesper Manns, som gjorde ett inhopp i förra matchen.

Det var chansfattigt och stillastående spel under den första halvleken. Södra var ändå närmast, men det blev inte farligare än ett par halvchanser. Halvleken såg ut att sluta mållös, då Ljungskile blev tilldömd en mycket märklig straff i den 42:e minuten.

Hemmalagets Kamara placerade in säkert vid vänstra stolpen, otagbart för Alexander Eriksson som startade i Södras mål för första gången under säsongen.

Andra halvlek

Södra började piggt i andra halvlek. I den 56:e minuten fick Isak Ellbring en passning av Jonathan Drott som han satte mellan målvaktens ben. 1-1 var mycket välförtjänt.

I den 65:e minuten fick Ljungskile en hörna och gjorde mål efter en tilltrasslad situation i straffområdet.

I 77:e minuten fick Södra hörna. I samma ögonblick linkade Isak Ellbring ut och Anmar Kiwarkis kom in. Han gjorde mål på sitt första tillslag och det stod 2-2.

Matchen slutade oavgjort efter en rad chanser för båda lagen i slutminuterna. Södras nästa match i division 1 är måndagen den 27 maj då vi möter Ängelholm på Vallen.

Fler nyheter

Till alla nyheter